Avfallsbager som ligger strødd:

- Et stort problem

Avfallsbager som blir stående for fulle og for lenge, er et stort problem, ifølge Bymiljøetaten i Oslo. De bøtelegger bygårder som ikke tar affære.

BRANNFARE: På en tørr og varm dag kan alt ifra en sigarettstump til et glass som gir gjenskinn i treverk, sagspon eller liknende utløse et branntilløp i sekkene, advarer brann- og redningsetaten. Foto: Privat
BRANNFARE: På en tørr og varm dag kan alt ifra en sigarettstump til et glass som gir gjenskinn i treverk, sagspon eller liknende utløse et branntilløp i sekkene, advarer brann- og redningsetaten. Foto: Privat Vis mer
Publisert

iSEKK-bager er fleksible avfallsbager som kan brukes til hageavfall, blandet avfall, treverk og møbler.

Det går også an å bestille sekker for elektronikk.

Når de er fylt opp, kan man bestille henting, så blir søppelet borte.

De er derfor særlig populære i disse dugnads- og flyttetider.

Men av og til kan de bli fylt til randen og plassert på ugunstige steder - for eksempel for nærme bygninger og i gater, til hinder for kjøretøy.

Det har Bymiljøetaten merket.

- Vår erfaring tilsier at problemet som oftest ikke er at iSEKK AS ikke henter sekkene, men at de som har kjøpt dem ikke bestiller henting. Det er et stort problem. Bypatruljen hos oss er godt kjent med problemet og bøtelegger også bygårder, skriver etaten i en e-post til Dagbladet.

- I noen tilfeller må vi be entreprenøren vår om å fjerne sekker, skriver de.

Brann- og redningsetaten advarer

Tidligere brigadeleder i Oslo brann- og redningsetat, Tom Løvenskogen - som nå jobber med framkommelighet i etaten - er også kjent med problematikken.

- Vi har hatt litt utfordringer med disse sekkene tidligere. Mitt inntrykk er at de som eier/leier dem ut har blitt flinkere til å følge regelverket for oppbevaring. Det som har vært utfordringen, er at de kan legges for tett inntil husvegger om natta. Det gjorde at vi skumla dem før, eller flyttet dem ut fra vegger, sier han til Dagbladet, og viser til sekkene med brennbart innhold - særlig de med elektronikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer