- Et stort tomrom og savn etter Astrid og Aslaug

Endre Ljones mistet begge søstrene i MC-ulykken i Tysvær på søndag.

MINNES: Søstrene Astrid Ljones Fjærestad (t.v.) og Åslaug Ljones Løklingholm døde i MC-ulykken søndag. Gode venner samlet seg i kveld for å sørge sammen.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
MINNES: Søstrene Astrid Ljones Fjærestad (t.v.) og Åslaug Ljones Løklingholm døde i MC-ulykken søndag. Gode venner samlet seg i kveld for å sørge sammen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ARNA (Dagbladet): Søstrene Astrid Ljones Fjærestad, 47 år fra Arna og Åslaug Ljones Løklingholm, 45 år fra Arna, omkom etter gårsdagens kollisjon mellom en personbil og motorsykkel på E134 ved Grinde i Tysvær kommune i Rogaland.

Føreren av personbilen er formelt siktet for uaktsom kjøring etter dødsulykken.

- Vi er en herlig flokk i denne familien. De fleste av oss var samlet søndag kveld. I dag kom alle sammen til middag. I en så vanskelig tid som vi er i nå, gir det mye varme og styrke å ha så fine mennesker rundt seg, sier Endre Ljones (42) til Dagbladet.

Han er lillebror til de to kvinnene, og den eneste som nå er igjen av tre søsken.

I kveld ble han møtt av gode klemmer fra gode venner i Arna misjonsmenighets forsamlingslokale. Her samlet venner og familie seg i sorgen. I kirkerommet var det satt fram bilder av søstrene. Det var tent lys og lagt ut en protokoll som de frammøtte kunne skrive i.

- Lære mye - Vi hadde mye kontakt og jeg har lært mye av dem, sier Ljones om søstrene.

Astrid Ljones Fjærestad var assisterende rådmann i Kvam kommune. Hun etterlater seg ektemann og to døtre i begynnelsen av tjueårene. Åslag Ljones Løklingholm var spesialergoterapeut i Arna og Åsane. Hun etterlater seg ektemann og tre tenåringsbarn, en datter og to sønner.

Endre Ljones trekker fram en mobiltelefon der han har skrevet ned en uttalelse fra en samlet familie.

Han leser: «Åslaug og Astrid var hver for seg fantastiske mennesker som mor, kone, datter, søster, tante og svigerinne. Vi kjenner sorg, smerte og savn. Vi er glade for fellesskapet i familien. Det vil bli et stort tomrom og savn når omsorgs- og ressurspersonene Astrid og Aslaug ikke er med oss lenger.»

Krf i sorg Faren til de to omkomne kvinnene er den tidligere ordføreren i Bergen og stortingsrepresentanten for KrF Ingmar Ljones. Hans partikolleger i Kristelig folkeparti er også sterkt preget av den tragiske ulykken, forteller partileder Knut Arild Hareide.

- Det var ufattelig trist å få meldingen om at vår kjære tidligere ordfører i Bergen og tidligere stortingsrepresentant, Ingmar Ljones, mistet sine to døtre i denne forferdelige ulykken, skriver Hareide i en melding.

- Vi kjenner på en dyp sorg og har ikke helt ordene på en dag som dette. Våre tanker og bønner går til Ingmar og Berit, og de som nå er rammet, sier han til Dagbladet.

Hareide ble varslet om ulykken tidlig i går morges, og informerte resten av de ansatte i partiet på et møte på Stortinget kort tid senere.

- Alle er sterkt berørt av dette. Ingmar har vært en del av vårt felleskap, han har sittet på Stortinget og vært en av våre mest profilerte lokalpolitikere. For min del så kjente jeg Astrid godt. Vi kjenner på at det er barn, søsken og ektefeller. To familiekvinner i 40-årene er ikke det du forbinder med en MC-ulykke. Når dette skjer, midt i livet, tror jeg det oppleves veldig urettferdig, sier Hareide.

Han har i dag vært i kontakt med Ljones i dag for å formidle partiets medfølelse med den tidligere ordføreren og resten av familien.

Ikke mistanke om rus Føreren av ulykkesbilen er formelt siktet for uaktsom kjøring etter Veitrafikklovens paragraf 3.

- Bilsjåføren er siktet for uaktsomhet for å ivareta hans rettigheter. Det er tatt prøver av ham, og førerkortet hans er beslaglagt. Det er ikke mistanke om at han har kjørt i påvirket tilstand, sier operasjonsleder i Hordaland politidistrikt  Håkon Tornes til NTB.

Politiet har  i dag avhørt vitner og det er foretatt undersøkelser av ulykkesstedet av Statens vegvesens ulykkesgruppe.

BILFØRER SIKTET:   En person er siktet for uaktsom kjøring etter at de to søstrene døde i frontkollisjon mellom en motorsykkel og en bil 
 på E134 ved Grinde i Tysvær kommune søndag ettermiddag.
Foto: Kjell Bua / NTB scanpix
BILFØRER SIKTET: En person er siktet for uaktsom kjøring etter at de to søstrene døde i frontkollisjon mellom en motorsykkel og en bil på E134 ved Grinde i Tysvær kommune søndag ettermiddag. Foto: Kjell Bua / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer