- Et svært alvorlig sikkerhetsbrudd

Stenger Altinn inntil videre.

KJENNER IKKE FEILEN: - Vi vet ikke hva som er feilen enda, og vet heller ikke omfanget av problemet. Så lang vet vi om at det finnes personer som har kommet seg inn som andre personer enn seg selv, sier Kommunikasjonsdirektør i Brønnøysundregisteret, Mette Siri Brønmo. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
KJENNER IKKE FEILEN: - Vi vet ikke hva som er feilen enda, og vet heller ikke omfanget av problemet. Så lang vet vi om at det finnes personer som har kommet seg inn som andre personer enn seg selv, sier Kommunikasjonsdirektør i Brønnøysundregisteret, Mette Siri Brønmo. Foto: Stian Lysberg Solum / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skatteetatens nettportal Altinn vil være stengt inntil feilen er rettet og man er sikre på at løsningen er sikker.

- Det er et svært alvorlig sikkerhetsbrudd når uvedkommende får tilgang til noens personopplysninger. Dette skal ikke kunne skje, og Altinn forblir stengt til vi er helt trygge på at løsningen i Altinn er sikker, fastslår fungerende skattedirektør Sven Rune Greni.

Problemene oppsto etter at portalen var nede en periode på ettermiddagen. Da den så ble åpnet igjen klokken 18.17, fikk alle som logget seg inn, se det samme skjermbildet av en annen persons navn og personnummer.

Nettportalen ble stengt klokken 18.34 og Skattedirektoratet har varslet Datatilsynet og Finansdepartementet om hendelsen.

Brønnøysundregistrene har vært i kontakt med brukeren som fikk sine opplysninger lagt ut offentlig for å redegjøre for situasjonen.

- Vi har full forståelse for at dette oppleves som vanskelig for personen det gjelder. Vi er fryktelig lei oss for den belastning vedkommende er utsatt for, og ser svært alvorlig på denne saken, sier Greni.

(NTB)