- Et svik overfor barn i nød

Venstre i harnisk over regjeringens asylinnstramninger.

LANGE DAGER: Mange av de unge mindreårige asylsøkerne til Norge blir sittende lenge på asylmottak mens de venter på at søknaden skal behandles. Foto: HÅKON EIKESDAL/DAGBLADET
LANGE DAGER: Mange av de unge mindreårige asylsøkerne til Norge blir sittende lenge på asylmottak mens de venter på at søknaden skal behandles. Foto: HÅKON EIKESDAL/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Innstramningene overfor enslige mindreårige asylsøkere er et svik overfor barn i nød, tordner Venstres nestleder Trine Skei Grande. Foranledningen er regjeringens nye tiltak som skal minske antallet asylsøknader, og spesielt fra den nevnte gruppa.

ÅttepunktsplanArbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen la tidligere i dag fram den nye åttepunktsplanen som skal få ned tallet på asylsøkere som ikke fyller vilkårene for beskyttelse.

- Målet er også å hindre at Norge må ta imot en uforholdsmessig stor andel av søkerne som kommer til Europa, sa ministeren.

Antallet asylsøkere til Norge har økt første halvdel i år sammenliknet med i fjor; til sammen har 8000 kommet hittil i år, 2500 flere enn i fjor - og over 1100 oppgir å være enslige og mindreårige, hovedsakelig fra Afghanistan.

Prognosene viser at samlet antall asylsøkere til Norge i år vil bli ca. 18 000.

Fornøyd med seg selvPå tross av at søkerantallet har steget siden regjeringens forrige runde med innstramningstiltak, er statsråd Andersen fornøyd med tiltakene, spesielt med tanke på at antallet søkere fra Irak er gått ned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer