Et symbol

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Frank Sinatra var et produkt av New Deal og 1950-åras optimisme. Han var sinnbildet på det Amerika som resten av verden beundret og etterliknet: Hollywood, glamour, rikdom og vakre kvinner. Han symboliserte den amerikanske drømmen og tok det lange spranget fra fattigdom til velstand og berømmelse takket være kunstnerisk talent og de nye mediene som tilhørte den moderne kultur: film, radio, grammofon og show. Hans bakgrunn var italiensk, men alt han tok i, ble amerikansk.
  • Frank Sinatra holdt ut lenge og symboliserte også i alderdommen verdier som gikk tapt da høyindustrialismen gikk over i det postindustrielle. Derfor ble han tilgitt at han sviktet demokratene til fordel for Ronald Reagan i begynnelsen av 1980-åra. I en viss forstand representerte han både personlig og i sin kunst den første etterkrigstids fremste dyder, de som hadde stått opp mot diktaturet og fattigdommen, og som ga sine etterkommere utdannelse og større muligheter. Han var en ekte «working class hero».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer