- Et tap for Norge

Hilde Hummelvoll er sterkt provosert over at Maria Amelie må ut av landet.

STØTTER MARIA:  NRK-programleder Hilde Hummelvell mener det er et tap for Norge om Maria Amelie må sendes ut av landet. Foto: Sveinung Uddu Ystad
STØTTER MARIA: NRK-programleder Hilde Hummelvell mener det er et tap for Norge om Maria Amelie må sendes ut av landet. Foto: Sveinung Uddu Ystad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):Flere hundre personer har i kveld demonstrert for å vise sin støtte for Maria Amelie (25), som oppholder seg ulovlig i Norge.

Hilde Hummevoll hadde henne som gjest i programmet «Kvelden før kvelden», som ble sendt på NRK 1 lille julaften i fjor.

- Tap for Norge Hummelvoll er sterkt engasjert i Maria Amelies historie og situasjon, og reiste i dag ens ærend fra Hamar til Oslo for å vise sin støtte foran Justisdepartementet i ettermiddag.

- Maria kom hit som mindreårig og har bodd her i åtte år. Det bør kvalifisere for å få bli, og det burde være en human og ordentlig praksis når barn blir tatt med til annet land av forendrene sine, og vokser opp der, sier Hummelvoll.

Den kjente NRK-programlederen forteller at hun vet at Maria selv trodde hun hadde en sterk søknad ettersom hun kom hit som mindreårig.

Hummelvoll beskriver Maria Amelie som «rolig, sterk, tøff og redd».

- Hun har lært seg norsk på rekordtid og tatt en solid utdannelse. Det er et tap for Norge hvis hun blir utsendt. Jeg trodde det var nettopp slike jenter gamle norge ville ha, sier Hummelvoll til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer