- Et tap for Norge

Hilde Hummelvoll er sterkt provosert over at Maria Amelie må ut av landet.

<strong>STØTTER MARIA:</strong>  NRK-programleder Hilde Hummelvell mener det er et tap for Norge om Maria Amelie må sendes ut av landet. Foto: Sveinung Uddu Ystad
STØTTER MARIA: NRK-programleder Hilde Hummelvell mener det er et tap for Norge om Maria Amelie må sendes ut av landet. Foto: Sveinung Uddu Ystad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):Flere hundre personer har i kveld demonstrert for å vise sin støtte for Maria Amelie (25), som oppholder seg ulovlig i Norge.

Hilde Hummevoll hadde henne som gjest i programmet «Kvelden før kvelden», som ble sendt på NRK 1 lille julaften i fjor.

- Tap for Norge Hummelvoll er sterkt engasjert i Maria Amelies historie og situasjon, og reiste i dag ens ærend fra Hamar til Oslo for å vise sin støtte foran Justisdepartementet i ettermiddag.

<strong>ENGASJERT:</strong>  Artist Thom Hell spilte i kveld for Maria Amelie på Blå i Oslo, og tok med seg hele koret sitt fra Det Store Korslaget. Foto: Sveinung Uddu Ystad
ENGASJERT: Artist Thom Hell spilte i kveld for Maria Amelie på Blå i Oslo, og tok med seg hele koret sitt fra Det Store Korslaget. Foto: Sveinung Uddu Ystad Vis mer

- Maria kom hit som mindreårig og har bodd her i åtte år. Det bør kvalifisere for å få bli, og det burde være en human og ordentlig praksis når barn blir tatt med til annet land av forendrene sine, og vokser opp der, sier Hummelvoll.

Den kjente NRK-programlederen forteller at hun vet at Maria selv trodde hun hadde en sterk søknad ettersom hun kom hit som mindreårig.

<strong>SANG FOR STATSBORGERSKAP:</strong> Thom Hell tok med seg koret sitt på Blå i kveld. Foto: Sveinung Uddu Ystad
SANG FOR STATSBORGERSKAP: Thom Hell tok med seg koret sitt på Blå i kveld. Foto: Sveinung Uddu Ystad Vis mer

Hummelvoll beskriver Maria Amelie som «rolig, sterk, tøff og redd».

- Hun har lært seg norsk på rekordtid og tatt en solid utdannelse. Det er et tap for Norge hvis hun blir utsendt. Jeg trodde det var nettopp slike jenter gamle norge ville ha, sier Hummelvoll til Dagbladet.

Tok med koret Klokka 18.30 i kveld ble det arrangert konsert med appeller på utestedet Blå i Oslo. Artisten Moddi sto på programmet.

<strong> FLERE HUNDRE:</strong>  Møtte i kveld opp for å vise sin støtte for Maria Amelie i Oslo. Foto: Scanpix
FLERE HUNDRE: Møtte i kveld opp for å vise sin støtte for Maria Amelie i Oslo. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg har grått om hverandre, og tenkt på hvor trist det blir når man blir mange nok til å gjøres om til et tall, sa Moddi fra scenen foran Justisdepartementet, før han dro til Blå.

Thom Hell bestemte seg også for å opptre, og tok med seg hele koret sitt utestedet ved Akerselva i Oslo.

<strong>Talte for kjærsten:</strong>  Eivind Trædal holdt appell i kveld. Foto: Scanpix
Talte for kjærsten: Eivind Trædal holdt appell i kveld. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg skal spille fordi man må si fra når noe er på jordet og urettferdig. Det er en feilprioritering av systemet. Så derfor bestemte jeg meg for å stille og har med meg hele koret mitt fra «Det Store Korslaget». Alle ville stille, sier en engasjert Hell. 

Susanne Sundfør står også på programmet.

<strong>KLAR TALE:</strong>  Slipp Maria Amelie fri mente folket i kveld. Foto: Scanpix
KLAR TALE: Slipp Maria Amelie fri mente folket i kveld. Foto: Scanpix Vis mer

• Se Marie Amelie i «Kvelden for kvelden» her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer