- Et tårevått øyeblikk

Se Kurt synge med Willie Nelson.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Vel er Kurt Nilsen både bergenser og en av landets største popstjerner, men i møte med den amerikanske countrylegenden Willie Nelson ble selv World Idol-vinneren ydmyk.

Det var i fjor vår at Nilsen reiste til Texas for å spille inn en låt sammen med den verdensberømte 74-åringen. Ifølge plateselskapet er det første gang i historien at en nordmann spiller inn musikk med Willie Nelson.

- Dette er sinnssykt stort for meg, sier Kurt i videoen fra møtet mellom de to, som Dagbladet.no kan presentere eksklusivt i dag.

- Ekte shit

De to gjorde en duett av låta «Lost Highway», gjort kjent av Hank Williams i 1949 og sluppet av Nelson i duett med Ray Price i fjor.

- Vi fant fram til en versjon begge likte, og sang den inn der og da. Jeg var utrolig stolt da jeg satte meg i bilen etterpå. Det var et tårevått moment, sier Kurt, som også ble fascinert av den lille westernbyen innspillingen fant sted i.

- Dette er ekte shit, sier han.

Bom-chicka-bom-country

Mandag kommer albumet «Rise to the Occasion» der Willie Nelson-duetten er med - Kurts fjerde skive, som også inneholder elleve egenkomponerte countrylåter som ble til parallelt med popplata «Push Push», som kom i fjor høst.

- Jeg fikk inn countrymusikken via foreldrene mine da jeg var liten på 80-tallet, sier Kurt ifølge en pressemelding som er sendt i forbindelse med plateslippet.

- Jeg hoppet av skolen da jeg var tolv år og fartet Europa rundt med faren min, som er trailersjåfør. Vi levde i traileren ukevis av gangen. Og da ble jeg nødt til å høre på country, uansett om jeg likte det eller ei. Faren min hørte nemlig bare på klassisk country, bom-chicka-bom, forteller sangeren.

Ifølge Dagsavisen i dag var imidlertid ikke plateselskapet helt med på notene da Idol-Kurt fortalte at han skulle begynne med country.

Utsatt

Plata, som opprinnelig skulle vært lansert i februar, ble da også utsatt for ikke å kannibalisere på dalget av Push Push, som fikk forlenget sin levetid på salgslistene da «Reality Kicks In» ble en hit i vinter.

- Det var en del folk som ble lange i maska, i plateselskapet og sånt. Men for meg var det viktig å få på plass denne plata og være tro mot meg selv. Nå har jeg sunget duett med Willie Nelson, og han skrøt av meg etterpå, sier Kurt til Dagsavisen.

- Bare det kan jeg leve på til den dagen jeg går i graven.