<strong>KRITISERER SIV:</strong> SVs Snorre Valen er sterkt kritisk til finansminister Siv Jensens forslag om å legge ned Etikkrådet. Her er de to i diskusjon i Vandrehallen på Stortinget ved en tidligere anledning. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
KRITISERER SIV: SVs Snorre Valen er sterkt kritisk til finansminister Siv Jensens forslag om å legge ned Etikkrådet. Her er de to i diskusjon i Vandrehallen på Stortinget ved en tidligere anledning. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Et tilbakeskritt for etisk forvaltning og åpenhet

SV har lite til overs for finansminister Siv Jensens (Frp) forslag om å legge ned det uavhengige Etikkrådet, som kontrollerer oljefondets investeringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

SVs finanspolitiske talsmann Snorre Valen mener Høyre/Frp-regjeringen nå forsøker å lukke oljefondet for innsyn.

- Etikkrådet er offentlighetens vindu inn i hvordan oljefondet forvaltes, og om det forvaltes på en etisk riktig måte. Siv Jensen foreslår å mure igjen dette vinduet, sier Valen til NTB.

Forslaget om å legge ned Etikkrådet kommer i regjeringens stortingsmelding om forvaltningen av fondet.

- Det etiske arbeidet i oljefondet har fått mye positiv oppmerksomhet i verden. Om Etikkrådet blir lagt ned, vil det helt riktig oppfattes som et tilbakeskritt for etisk forvaltning og åpenhet, sier Valen.  

Han frykter en nedleggelse av Etikkrådet vil svekke arbeidet mot miljøødeleggelser og kamp mot atomvåpen og klasevåpen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer