Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Et tilbakesteg

Elevorganisasjonen i Norge reagerer på at gutter og jenter får forskjellig opplegg i tobakkskaderådets kampanje. De betegner inndelingen i gutte- og jentefag som et tilbakesteg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg synes dette virker lite gjennomtenkt, sier politisk nestleder Kirsti Bergstø i Elevorganisasjonen, som er elevenes interesseorganisasjon.

- Statens tobakkskaderåd legger opp til et skille mellom jente- og guttefag, et skille som burde ha vært borte fra norske skoler for lenge siden.

Bergstø viser til en mangeårig kampanje i norsk skolevesen som oppfordrer jenter til å velge de tradisjonelle guttefagene.

- Elevtallene for i år viser at jenter langt fra har valgt mer utradisjonelt enn før. Røykekampanjen virker direkte demotiverende og motarbeidende på holdningsendringen vi har jobbet for lenge.

Bergstø har liten tro på at gutter og jenter er så forskjellige som «Røyksignaler» antyder.

- Selvfølgelig vil man ha det morsomt i en sak som kanskje ikke engasjerer ellers, er hennes kommentar til at guttene ønsker seg et morsomt opplegg.

- Men jeg synes det er urovekkende at man tilnærmer seg gutter og jenter på så forskjellige måter. Alle møter de samme problemene når det gjelder røykepress og press generelt, mener Bergstø.

- Men de skal ha ros for at de har tatt seg bryet med å foreta undersøkelser blant elever på forhånd. Det skjer alt for sjelden i saker som angår elever, sier Bergstø.