Knivstikking i Oslo

- Et tilfeldig offer

Ingenting tyder på at det er en relasjon mellom kvinnen som ble knivstukket i Oslo mandag kveld og den siktede.

KNIVSTIKKING: En person ble mandag kveld knivstukket i Fagerheimgata i Oslo. Ifølge politiet skal kvinnen tirsdag ikke være alvorlig skadd. Foto: Fredrik Hagen / NTB
KNIVSTIKKING: En person ble mandag kveld knivstukket i Fagerheimgata i Oslo. Ifølge politiet skal kvinnen tirsdag ikke være alvorlig skadd. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

- Vi er fortsatt tidlig i etterforskningen, og jobber fortsatt med å kartlegge det som skjedde, men ingenting tyder på at det er en relasjon mellom den siktede og fornærmede.

Det sier Ingebjørg Hansen, fungerende leder for drapsetterforskning og politiførstebetjent i Oslo politidistrikt til Dagbladet, etter at en kvinne i 20-åra seint mandag kveld ble knivstukket i Fagerheimgata på Grünerløkka i Oslo.

Det ble først meldt at kvinnen skulle være alvorlig skadd, men Hansen sier tirsdag morgen at den fornærmede kvinnen har kommet fra hendelsen med lettere skader.

- Det går bra med vedkommende, og vi vil forsøke å avhøre henne i løpet av dagen.

STORE STYRKER: Politiet rykket ut med flere patruljer for å lete etter gjerningsmannen. Foto: Fredrik Hagen / NTB
STORE STYRKER: Politiet rykket ut med flere patruljer for å lete etter gjerningsmannen. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer

Flere vitner

Personen som nå er pågrepet og siktet for drapsforsøk er en mann i 50-åra.

Mannen skal ha blitt pågrepet kort tid etter at hendelsen fant sted, og Hansen sier mye av årsaken til dette er en rekke vitneobservasjoner.

- Det har vært kjempeviktig. Hadde ikke vitnene kontaktet politiet, ville bildet kanskje sett helt annerledes ut, sier Ingebjørg Hansen.

Etterforskningslederen forteller videre at også flere av vitnene skal avhøres i løpet av dagen.

- De vil kunne være med og belyse saken.

Har du tips i saken? ring 24 00 00 00, eller send en e-post til 2400@dagbladet.no

- Veldig alvorlig

Hansen forteller videre at den siktede mannen foreløpig ikke har fått oppnevnt noen forsvarer, men at politiet jobber med dette. Også han skal gjennom avhør i løpet av tirsdagen.

- Vi har forsøkt å gjennomføre avhør, og vil gjøre et nytt forsøk i dag.

- Hva tenker du om at en tilfeldig person blir knivstukket på åpen gate?

- Vi ser veldig alvorlig på det. Hva som er årsaken til hendelsen er det litt tidig å si noe om, men det er ikke bra at et tilfeldig offer blir overfalt og knivstukket.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer