STERKE SCENER: En lastebil pløyet gjennom folkemengden som kikket på fyrverkeriet på Promenade des Anglaig i Nice under nasjonaldagen i går.  Minst 84 mennesker er drept, og identifiseringsarbeidet av de omkomne pågår fortsatt. Foto: REUTERS/Eric Gaillard
 STERKE SCENER: En lastebil pløyet gjennom folkemengden som kikket på fyrverkeriet på Promenade des Anglaig i Nice under nasjonaldagen i går.  Minst 84 mennesker er drept, og identifiseringsarbeidet av de omkomne pågår fortsatt. Foto: REUTERS/Eric GaillardVis mer

- Et titall barn kan ha blitt drept i angrepet

84 drept i Nice-terror. Politiet jobber fortsatt med å identifisere ofre. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst 84 personer er drept og minst 18 er kritisk skadd etter at en lastebil kjørte inn i folkemengden under feiringen av den franske nasjonaldagen på havnepromenaden Promenade des Anglais i Nice i går kveld.

Tusenvis av mennesker var samlet for å se på fyrverkeriet som ble skutt opp i Nice. Angrepet omtales av Frankrikes president Francois Hollande som et terrorangrep.

TALTE: Francois Hollande talte i natt til det franske folk og til verden: - Frankrike er igjen rammet av grusomheter, men vi er sterke og vi kommer alltid til å være sterkere enn fanatikerne, sa Hollande. Vis mer

Han fortalte også at flere barn er blant de drepte i angrepet, og i morgentimene i dag kom også identiteten til de første drepte.

- Titall barn

Provence-Alpes-Côte d'Azur Christian Estrosi sier følgende til TV-kanalen RTL.

- En tiåring er en av de drepte i angrepet.

- Et titall barn kan ha blitt drept i angrepet, sier han til BFMTV.

Den tidligere Nice-ordføreren kaller angrepet for den verste tragedien i byens historie.

- Klokka 03.00 hadde vi fått inn 45 skadde barn, sier Stéphanie Simpson, kommunikasjonsdirektør ved barnesykehuset Lenval i Nice til radiokanalen RMC.

I tillegg er to amerikanere drept, får Fox News bekreftet av amerikanske etterretningskilder. En av disse skal være en elleve år gammel gutt.

ANGREP: Torsdag kveld kjørte en bil inn i en folkemengde, under feiringen av Bastille-dagen i den franske byen Nice. Flere ble drept og skadd i angrepet, hvor gjerningspersonen også avfyrte skudd. Video: Storyful / AP / CNN / Reuters Vis mer

Le Figaro skriver at visepolitisjefen i Nices grensepoliti er blant de drepte.

- Ingen indikasjoner på nordmenn

Pressevakt i UD, Ane Haavardsdatter Lunde, opplyser til Dagbladet like etter klokka 09.00 fredag morgen at de fortsatt ikke har noen indikasjoner på at nordmenn ble rammet i angrepet.

- Situasjonen er fortsatt uavklart. Franske myndigheter har ikke frigitt informasjon på sårede og drepte, sier hun.

Det er foreløpig usikkert når franske myndigheter får identifisert ofrene etter angrepet. Innenriksminister Bernard Cazeneuve opplyste i dag at omkring 70 rettsmedisinere og krimteknikere jobber på åstedet i Nice sentrum. Det skal fortsatt like lik på strandpromenaden i Nice etter angrepet i går kveld.

Fransk-tunisier identifisert

KJØRTE INN I FOLKEMENGDE: Vitnevideoer viser hvordan lastebilen braser inn inn i folkemengden på promenaden i Nice. Video: CNN Vis mer

Politiet har funnet et ID-kort i lastebilen som kjørte omkring to kilometer og kjørte over det som trolig var hundrevis av mennesker, før den mistenkte ble skutt og drept.

ID-papirene tilhører en 31 år gammel franskmann med tunisisk bakgrunn, opplyser politikilder tidlig fredag morgen. Mannen er en kjenning av politiet, men skal ikke ha vært i søkelyset for radikalisering.

Nå er han hovedmistenkt i terroren.

Ifølge avisa Le Parisien og flere franske medier ble mannen født i Nice i 1985. De skriver videre at han ikke var oppført i det såkalte S-registeret. S-registeret er en base for personer franske myndigheter mener kan ha blitt radikalisert.

BFMTV skriver at mannen var en kjenning av politiet for tilfeller av vold og våpenbruk, men ikke terrorisme. Lastebilen som ble brukt skal ha vært utleid.

Ifølge avisa Le Figaro er politiet i ferd med å få sikker identifisering av mannen som kjørte lastebilen. Politiet mener også en slik identifikasjon kan gi svar på om gjerningsmannen handlet alene.