JORDRAS OVER VEIEN:  Denne strekningen på E16 er en av de mest rasutsatte veistrekningene i landet. I dag gikk et jordras i Vaksdal kommune over veien og jernbanelinja - og et tog kjørte inn i raset. Foto: Trym Helge Carlsen
JORDRAS OVER VEIEN: Denne strekningen på E16 er en av de mest rasutsatte veistrekningene i landet. I dag gikk et jordras i Vaksdal kommune over veien og jernbanelinja - og et tog kjørte inn i raset. Foto: Trym Helge CarlsenVis mer

Et tog har kjørt inn i et jordras i Vaksdal

Et stort ras gikk over E16 og jernbanelinja. Så kom toget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Like etter klokka 13 i dag gikk det et stort jordras i Vaksdal kommune i Hordaland, som spredte seg over E16 og jernbanelinja.

Så kom et tog kjørende.

- Toget kjørte inn i raset, som var rundt hundre meter bredt. Det er ikke meldt om personskade, men vi har ikke kommet fram til stedet ennå, sier operasjonsleder Eivind Hellesund i Hordaland politidistrikt til Dagbladet.

Han sier det så langt er uklart om toget greide å bremse før det traff jordmassene. Det er ganske bratt på stedet, som er en av de mest rasutsatte stedene i landet.

- Lokaltoget er evakuert og det er ingen som er skadd. Brannmannskaper er på vei med redningsdykker for å sjekke om noen har gått i fjorden, men det tror vi ikke, sier Hellesund.

E16 er nå stengt til politiet har fått sikret området og ryddet bort jorda.

• Har du bilder eller video? Send til oss på MMS til 2400 eller mail til 2400@dagbladet.no!