Et totalt havari

Arven etter George W. Bush er to kriger og det største økonomiske krakket siden 1929. Kan John McCain likevel vinne valget, spør Halvor Elvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet) Fiaskopresident George W. Bush sto lørdag i rosehagen utenfor Det hvite hus og forklarte at det økonomiske krakket var stort og krevde store mottiltak. Forslaget om å bruke drøye 3500 milliarder kroner til å overta råtten gjeld fra banker og meklerhus som lot grådighet ta overhånd, er det totale politiske havari for presidenten. Han overlater to kriger og en økonomi i et tilbakeslag på linje med katastrofen i 1929 til etterfølgeren.

I dag er det vanskelig å tro at etterfølgeren derfor kan bli republikaneren John McCain, selv om han holder Bush langt unna sin egen valgkamp. Halmstrået som noen konservative griper etter, er at velgerne kan synes det er risikabelt å gi demokratene all makt i Washington. Demokratene ligger an til å styrke sitt flertall fra mellomvalget i 2006 både i Representantenes hus og Senatet. Skal de holdes i sjakk, må velgerne gi Det hvite hus til John McCain.

Det virker som ønsketenkning. De ferskeste meningsmålingene tyder på at finanskrisen gir Obama ledelsen tilbake nå som krakket fortrenger Sarah Palin i nyhetsbildet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer