Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Et totalt villspor

Peter Madsen er mistenkt for å stå bak drapet på Emilie Meng (17). Nå går en av hans venner ut offentlig og avviser at dansken står bak.

DØMT: Peter Madsen ble dømt for drapet på Kim Wall. Han er også mistenkt for drapet på Emilie Meng (17) i 2016. Foto: Bax Lindhardt / Scanpix Danmark.
DØMT: Peter Madsen ble dømt for drapet på Kim Wall. Han er også mistenkt for drapet på Emilie Meng (17) i 2016. Foto: Bax Lindhardt / Scanpix Danmark. Vis mer

Nesten to år har gått siden Peter Madsen ble dømt til fengsel på livstid for drapet på Kim Wall. Siden har det vært skrevet utallige artikler om dansken og hans liv både før og etter det brutale drapet på journalisten.

I juni begynte nye overskrifter å dukke opp. Madsen ble plutselig koblet til drapet på Emilie Meng - den 17 år gamle jenta som forsvant sporløst sommeren 2016 etter en bytur med venninner i Korsør i Danmark.

Et halvt år seinere ble hun funnet død ved et tjern nær Brorup. Siden har drapet vært et mysterium.

I boka «Emilie Meng - jenta som forsvant» blir det trukket fram flere funn som peker i retning Madsen. Blant annet ble de begge funnet i vann. Politiet har også etterlyst en hvit varebil i forbindelse med Meng-forsvinningen. I tillegg skal forfatterne ha fått bekreftet av Madsens tidligere ansatte og venner at han kjørte en slik varebil.

DANMARK: Peter Madsen er dømt til livstid i fengsel for drapet på den svenske journalisten Kim Wall. Det stopper ikke «Sofie» fra å besøke ham. Her forteller hun hvorfor: Video: Berlingske Tidene Vis mer

- Mistet det helt

Politiet skal underveis i etterforskningen ha hatt ubåtbyggeren i søkelyset flere ganger, skriver BT. Nå går Jens Falkenberg, som har kjent Peter Madsen i en årrekke, ut og blankt avviser mistanken mot vennen.

- Jeg vil si det er et totalt villspor, slår Falkenberg fast i BTs podcast om Emilie Meng-saken, skriver avisa selv.

Falkenberg er en av få som, til tross for drapsdommen mot Madsen, har valgt å opprettholde vennskapet til 49-åringen. Han er også jevnlig på besøk i fengselet, og hevder fortsatt hardnakket at Walls død skyldtes en ulykke.

- Det var et uhell. Han mistet det helt. Det gikk galt for ham. Det er ikke fordi Peter er en morder. At han skulle ha noe med drapet på Emilie Meng å gjøre er helt usannsynlig, sier Falkenberg i podcasten.

Gift i fengselet

Siden Madsen ble fengslet høsten 2017, har det en rekke ganger dukket opp historier om hans liv i fengselet. Blant annet er en rekke kvinner nevnt med navn.

I oktober 2018 sto en av dem fram som en av fire kvinner som besøkte Madsen jevnlig i fengselet. I august samme år ble det kjent at Madsen hadde innledet et forhold til en fengselsbetjent i Storstrøm Fængsel, hvor han sonet før han ble overført til Herstedvester Fængsel som følge av et overfall.

I august 2019 sto også 18 år gamle Cammila fram og fortalte at hun har vært brevvenn med Madsen i over to år.

Det er imidlertid bare russiske Jenny Curpen (39) som har gått så langt som å gifte seg med Madsen. Giftermålet fant sted 19. desember i fjor, og ble gjennomført i fengselet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!