Jarle Andhøy og Samuel Massie i sorg

- Et trist og menings­løst drap

Det var Said Bassam Chataya (28) som ble knivdrept i Bergen fredag. Chataya deltok i første sesong av Jarle Andhøys NRK-program «Sjøsprøyt».

I SORG: Jarle Andhøy (t.v.) og Samuel Massie kjente Said Bassam Chataya, som ble knivdrept i Bergen fredag. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
I SORG: Jarle Andhøy (t.v.) og Samuel Massie kjente Said Bassam Chataya, som ble knivdrept i Bergen fredag. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En mann ble fredag kveld knivdrept under et masseslagsmål like utenfor en Circle K-bensinstasjon på Danmarks plass i Bergen.

Den avdøde er en 28-årig mann fra Bergen, som ble erklært død på sykehus kort tid etter å han ble knivstukket.

Søndag ble han identifisert som Said Bassam Chataya.

- Med glimt i øyet

I 2010 og 2011 gikk TV-programmet «Sjøsprøyt» på NRK, hvor eventyrer Jarle Andhøy skulle lære ungdom på en folkehøyskole om seiling. Chataya var blant deltakerne i den første sesongen.

KNIVDRAP: Politiet har pågrepet ytterligere to personer i forbindelse med knivdrapet i Bergen. Disse er siktet for falsk forklaring. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer

- Jeg ble opplyst om Saids dødsfall i går, og oppfatter hendelsen som et trist og meningsløst drap, sier Andhøy til Dagbladet.

- Said var en glad, likandes musiker i hip hop-gatemiljøet, med glimt i øyet. Han hadde tanker utenfor boksen, og som norsk muslim hadde han en sterk livsdrøm om et fritt Palestina.

- Har betydd mye

Samuel Massie var også deltaker i den første sesongen. De to gikk også på folkehøyskolen sammen.

- Det er veldig trist, det som har skjedd. Said har betydd mye for meg i mitt liv, og det som har skjedd, er kjempetragisk, sier han til Dagbladet.

- Det var Said og en annen kompis som fikk meg til å begynne på folkehøyskolen. Hadde det ikke vært for Said, hadde jeg ikke vært der jeg er i dag, sier Massie til VG.

Tolv pågrepet

Under en pressekonferanse søndag, informerte politiet om at tolv personer er pågrepet.

Ni av disse er siktet for kroppskrenkelse. To personer, som ble pågrepet i natt, er siktet for falsk forklaring.

Den tolvte, en 22 år gammel mann, er siktet for drap. Han blir framstilt for varetektsfengsling i morgen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer