Jarle Andhøy og Samuel Massie i sorg

- Et trist og menings­løst drap

Det var Said Bassam Chataya (28) som ble knivdrept i Bergen fredag. Chataya deltok i første sesong av Jarle Andhøys NRK-program «Sjøsprøyt».

I SORG: Jarle Andhøy (t.v.) og Samuel Massie kjente Said Bassam Chataya, som ble knivdrept i Bergen fredag. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
I SORG: Jarle Andhøy (t.v.) og Samuel Massie kjente Said Bassam Chataya, som ble knivdrept i Bergen fredag. Foto: Heiko Junge / NTB ScanpixVis mer

En mann ble fredag kveld knivdrept under et masseslagsmål like utenfor en Circle K-bensinstasjon på Danmarks plass i Bergen.

Den avdøde er en 28-årig mann fra Bergen, som ble erklært død på sykehus kort tid etter å han ble knivstukket.

Søndag ble han identifisert som Said Bassam Chataya.

- Med glimt i øyet

I 2010 og 2011 gikk TV-programmet «Sjøsprøyt» på NRK, hvor eventyrer Jarle Andhøy skulle lære ungdom på en folkehøyskole om seiling. Chataya var blant deltakerne i den første sesongen.

KNIVDRAP: Politiet har pågrepet ytterligere to personer i forbindelse med knivdrapet i Bergen. Disse er siktet for falsk forklaring. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer

- Jeg ble opplyst om Saids dødsfall i går, og oppfatter hendelsen som et trist og meningsløst drap, sier Andhøy til Dagbladet.

- Said var en glad, likandes musiker i hip hop-gatemiljøet, med glimt i øyet. Han hadde tanker utenfor boksen, og som norsk muslim hadde han en sterk livsdrøm om et fritt Palestina.

- Har betydd mye

Samuel Massie var også deltaker i den første sesongen. De to gikk også på folkehøyskolen sammen.

- Det er veldig trist, det som har skjedd. Said har betydd mye for meg i mitt liv, og det som har skjedd, er kjempetragisk, sier han til Dagbladet.

- Det var Said og en annen kompis som fikk meg til å begynne på folkehøyskolen. Hadde det ikke vært for Said, hadde jeg ikke vært der jeg er i dag, sier Massie til VG.

Tolv pågrepet

Under en pressekonferanse søndag, informerte politiet om at tolv personer er pågrepet.

Ni av disse er siktet for kroppskrenkelse. To personer, som ble pågrepet i natt, er siktet for falsk forklaring.

Den tolvte, en 22 år gammel mann, er siktet for drap. Han blir framstilt for varetektsfengsling i morgen.