Dyrevelferd

- Et trist syn

Dyrebeskyttelsen Norge saksøkte Norsk Kennel Klub, to raseklubber og seks oppdrettere for ulovlig avl. Motparten er overrasket og avviser «en ekstrem grad av innavl».

- TRIST SYN: Dette bildet av en engelsk bulldog bruker Dyrebeskyttelsen Norge for å illustrere pusteproblemene hunderasen kan oppleve. Bildet er flere år gammelt. Foto: Dyrebeskyttelsen Norge
- TRIST SYN: Dette bildet av en engelsk bulldog bruker Dyrebeskyttelsen Norge for å illustrere pusteproblemene hunderasen kan oppleve. Bildet er flere år gammelt. Foto: Dyrebeskyttelsen Norge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette er ikke et uvanlig syn på klinikker, at kortsnuta raser synes det er veldig behagelig å ha åpne luftveier. De går rundt på klinikken med anestesituben i, og synes livet er topp. Dette er et trist syn for en veterinær, sier veterinær og daglig leder i Dyrebeskyttelsen Norge, Åshild Roaldset, til Dagbladet.

Hun snakker her om bildet av en norsk hund, en engelsk bulldog, som har våknet fra anestesi. I svelget har den fortsatt anestesituben. De aller fleste hunder vil kvitte seg med denne med det samme de våkner opp. Det gjorde ikke denne.

Bildet er flere år gammelt, men Dyrebeskyttelsen Norge bruker det jevnlig for å demonstrere det de mener er ulovlig avl av hunder.

Den korte snuta til den engelske bulldogen er en av grunnene til at Dyrebeskyttelsen i disse dager er i Oslo tingrett. De har saksøkt Norsk Kennel Klub (NKK), Norsk Bulldog klubb, Norsk Cavalierklubb og seks oppdrettere av hunderasene engelsk bulldog og cavalier king charles spaniel. Dyrebeskyttelsen mener disse driver med ulovlig avl av hunder, som er i strid med dyrevelferdsloven.

Saken startet i Oslo tingrett onsdag 10. november, og er berammet til og med tirsdag denne uka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer