Et turbulent kjærlighetsforhold

Den 40 år gamle elektroingeniøren som i går ble varetektsfengslet for fire uker, hevder det var han som gjorde det slutt med den 35 år gamle tobarnsmoren for to måneder siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DRAMMEN (Dagbladet): Politiet mener 40-åringen med overlegg prøvde å drepe sin tidligere kone. Ingeniøren og den tidligere modellen møtte hverandre i 1994, og flyttet sammen i 1995. I september samme år fikk de en sønn - og giftet seg i 1996.

Etter kort tid ble forholdet vanskelig. De ble separert i januar 1998, men flyttet sammen igjen seinere samme år.

Besøksforbud

Kvinnen hadde et barn fra tidligere. Det samme hadde elektroingeniøren. Advokat Frode Sulland sier at politiet allerede i 1998 ville gi mannen besøksforbud, men begjæringen ble opphevet i forhørsretten.

Tidlig i 1999 ble forholdet igjen turbulent. I oktober anmeldte kvinnen ektemannen for legemsfornærmelse og trusler.

Politiet begjærte igjen besøksforbud, men både forhørsretten og lagmannsretten opphevet forbudet.

Samme måned flyttet han ut av leiligheten, men kvinnen mente han tok med seg flere av gjenstandene hennes. Dermed anmeldte hun ham for grovt tyveri.

Ektemannen svarte med å motanmelde kona for falske anklager og ærekrenkelser.

- Dårlig behandling

Anne Cathrine Vogt er advokat for den fornærmede kvinnen, og representerte kvinnen under barnefordelings- og separasjonssakene hun har gått gjennom i forhold til den siktede eksmannen. Advokaten er opprørt over behandlingen kvinnen fikk i retten da hun ba om at mannen skulle få forbud mot å oppsøke henne.

- I den saken fikk aldri min klient forklare seg for retten. Det ser vi i etterkant som meget uheldig. Min klient hadde på det tidspunktet ingen advokat, og ble ikke selv stevnet som vitne. Hun fikk dermed ikke forklare retten om sin situasjon og hvordan hun opplevde ektemannen, sier Vogt.

Ennå ikke skilt

Paret er fortsatt ikke formelt skilt. Den siktede 40-åringen sier de helt til november i fjor hadde et forhold.

- Min klient sier at det var han som gjorde det slutt. Han hadde fått nok. Han har beskrevet forholdet som turbulent, der de flyttet fra hverandre og flyttet sammen igjen noen ganger. Han ønsket å få henne ut av leiligheten, sier Sulland til Dagbladet.

Kvinnen flyttet like før jul inn i en enebolig på Konnerud i Drammen med sin yngste sønn på sju år.

Den siktede 40-åringen jobber som driftsingeniør i et firma i Oslo som er eid av jernbaneverket. Han jobber nå med høyspenning, men har tidligere jobbet med lavspenning. I tillegg har han vært lærer.

40-åringen er redd han nå mister jobben i Oslo.

- Kjennelsen får store konsekvenser for hans arbeidssituasjon. Han tror han vil miste jobben. Med en varetektsfengsling blir han borte fra jobben, sier Sulland.

Ny kjæreste

Venner av paret hevder overfor Dagbladet at 40-åringen var svært sjalu, og at den 35 år gamle tobarnsmoren var fortvilet - og prøvde å holde seg unna ham. Hun skal ifølge venner ha vært redd for siktede. Likevel fant de hverandre igjen gang etter gang.

Venner av paret sier at siktede og 35-åringen ikke har hatt god kontakt etter bruddet i november. Han har fått seg ny kjæreste, som er et av politiets viktigste vitner.