Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Et under at jeg lever

Gudveig Johanne Lilleskog (68) var på dødens rand flere ganger. To år etter at hun mot alle odds overlevde legionellasmitten, må hun trene daglig for ikke å visne hen. Nå går hun til erstatningssak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER/KARMØY (Dagbladet): - Jeg synes synd på de som får legionærsyke nå. Det er en fæl sykdom. Jeg var heldig som overlevde, sier Lilleskog.

Det gikk en støkk gjennom henne i går ettermiddag, da hun fikk høre om legionellatilfellene som er oppdaget i Trondheim og Oslo. Alle minnene fra hennes egen livskamp kom tilbake. Karmøy-kvinnen er varig svekket av sykdommen som rammet henne for to år siden i Stavanger.

Gudveig Johanne Lilleskog er en av ni skadelidte som skal møte SAS Atlantic Hotel i retten. SAS-hotellet avviser at de var ansvarlige for spredningen av legionellabakterien, til tross for at Stavanger kommune utpekte hotellet som smittekilden. Ofrenes advokater mener at hotellet må erkjenne ansvar og betale erstatning.

Pårørende av de sju som mistet livet i epidemien, har også tatt ut søksmål mot Stavanger kommune, som de mener håndterte saken altfor dårlig.