- Et uvanlig kynisk drap

Den 21 år gamle ballettdanseren er i Oslo tingrett dømt til 15 års forvaring for overlagt drap på en 29 år gammel kvinne fra Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg må den dømte betale rekordstor oppreisning til den drepte kvinnens etterlatte. Dommen var enstemmig. Tor Erling Staff forsvarte mannen.

Retten legger ikke fingrene imellom: "Retten finner etter dette at dersom hans interesse for død, drap, lemlestelser av lik, nekrofili, seriedrapsmenn, voldspreget pornografi m v vedvarer, og han ikke utvikler eller forandrer sin personlighet, foreligger det en nærliggende fare for gjentakelse av alvorlige straffbare handlinger som samfunnet bør vernes mot ved at han idømmes forvaring," heter det i dommen.

Dommerne skriver også: "Tiltalte har gjort seg skyldig i en særdeles alvorlig og opprørende forbrytelse. ... Drapet var godt planlagt og fremstår som uvanlig kynisk. Tiltalte virker lite berørt av det som har skjedd."

Ballettdanseren selv fortrakk ikke en mine da hoveddommer Gudrun Bugge Andvord leste opp domsavsigelsen i formiddag.

- Jeg velger å anke den på stedet, sa han med klar stemme da hun var ferdig.

Planla å drepe

Retten var ikke i tvil om at 21-åringen lang tid i forveien hadde planlagt det grufulle drapet. Med overlegg plukket han opp den 29 år gamle kvinnen i Oslo, kjørte henne til leiligheten på Romsås, og kvalte henne der før han tok bilder av liket. Deretter skulle han gå i gang med parteringen.

I en notatbok hadde han skrevet ned detaljer om hva han skulle gjøre. I notatboka lå det også en detaljert liste over hvordan et lik parteres og hvordan man kan kvitte seg med det etterpå.

I boken skriver mannen at han drømmer om sitt første mord. Han beskriver hvordan han leter etter et offer på Hamar, men uten å lykkes, og at han mener at mullighetene for å drepe et offer er større i Oslo. 21-åringen skriver selv at påskeferien vil være et perfekt tidspunkt for drap.

Frykter drap i fremtida

21-åringen ble dømt til 15 år i forvaring, med minimumstid i fengsel på 10 år, i tillegg til at han må betale en halv million kroner i oppreisning til offerets foreldre og barn. Danseren må også betale erstatning på 80 000 kroner.

En forvaringsdom betyr at 21-åringen må vurderes på nytt før han eventuelt blir løslatt. Retten mener det er grunn til å frykte for at ballettdanseren kan begå nye drap i fremtiden.

Den dømte har selv erkjent at han fortsatt har tanker om, og er opptatt av død, drap, seriemordere og nekrofili.

KVALT:</B> Genseren ble presset mot kvinnens hals til hun døde.
VARSLET MORA:</B> Den 21 år gamle ballettdanseren varslet moren sin på mobiltelefon etter drapet. Hun fikk tak i en nabo som ringte politiet.