Et uvanlig sykdomsbilde

TRONDHEIM (Dagbladet): - Sykdomsbildet var uvanlig, sier legen som giftofferet Inger Lise Bakken tok kontakt med da hun ble syk. Straffesakens andre dag startet klokka ni i dag. Tiltalte er nå ferdig med sin forklaring i Trondheim byrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Straffesaken mot Terje Wiik er i gang igjen etter lunsj, og nå er det avdøde Inger Lise Bakkens primærlege Kjell R. Lund som forklarer seg.

- Jeg var forvirret, sa giftdraptiltalte Terje Wiik (51) tidligere i dag, da han fortalte om det som skjedde i romjula 1998, da han brøt seg inn i drapsofferet Inger Lise Bakkens leilighet.

- Foretok du deg noe med dørlåsen hennes? spør statsadvokat Arne K. Uggerud.

- Jeg tok den ut og fjernet to pinner og satte den inn igjen, for at den skulle bli lettere og åpne fra utsiden.

Terje Wiik var ikke edru, han hadde drukket noen drinker og tatt noen Stesolid-tabletter. Han hadde thallium med seg og hadde stoffet i konjakken hennes. Inger Lise Bakken drakk av denne flasken, før hun ble syk og døde.

- Hvorfor manipulerte du dørlåsen, vil statsadvokaten vite.

- Jeg vet ikke om jeg tenkte så mye der og da. Jeg hadde glemt igjen flaska med thallium. Jeg var forvirret og rotete, sier Wiik. Dirkeutstyret han brukte i dørlåsen, hadde han kjøpt fra USA.

To politifolk følger Terje Wiik på de daglige turene mellom Trondheim tinghus og kretsfengselet, der han sitter i varetekt.

Tiltalte er kledt i dobbeltspent dressjakke og skjorte som er åpen i halsen. I dag var han rolig og behersket - mindre nervøs enn han var da han debuterte i vitneboksen i går.

Resten av dagen skal byretten høre vitnemål fra leger som behandlet Inger Lise Bakken.