-  Et vakkert navn

Kongefamiliens nykommer skal hete Leah Isadora Behn. Vakkert, sier dronning Sonja.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dronningen ankom Hankø rundt klokka 20.00 i går kveld. På spørsmål fra Dagbladets fotograf svarte den stolte bestemoren.

-  Det er et poetisk og vakkert navn.

Dronning Sonja var selv i Roma for å delta på pavens begravelse da hennes tredje barnebarn kom til verden. Nyheten fikk hun på telefon.

Sammen med Bondevik

Dronningen gikk sammen med statsminister Kjell Magne Bondevik ut fra Petersplassen i Roma da hun fikk beskjeden om fødselen.

Prinsesse Märtha Louise hadde selv lest inn en melding til dronningens mobiltelefon, hvor hun fortalte at hun hadde fått en datter, og at fødselen hadde gått greit.

- Det er jo også noe spesielt å få en slik melding i en slik situasjon. Først tar vi farvel med en som er gått bort, og så hilser vi en nyfødt velkommen til verden. Slik er livets gang, sier Bondevik.

Hebraisk

Leah er hebraisk, og betyr villku. Isadora er gresk, og stammer fra det mannlige Isidor.

-  Det er et spennende navn for oss i Norge, sa statsminister Kjell Magne Bondevik.

Leah Isadora ble født på morens sommersted Bloksbjerg på Hankø i Østfold. Den lille jenta kom til verden klokka 08.20 i går 8. april. Ifølge horoskopet har kongefamiliens nykommer dermed værens stjernetegn.

Leah veide 3 760 gram og var 52 cm lang. Ifølge slottet gikk hjemmefødselen normalt.

Vakker unge

Ikke mange fikk se den nyfødte jenta i går, men blant de få besøkende var prinsesse Märthas sekretær, Mari Sørlie. Etter å ha avlevert et bukett med blomster kunne hun smilende avsløre overfor Dagbladet at Leah Isadora var «en vakker unge.»

Farmor Marianne Solberg Behn fikk beskjed kort tid etter fødselen.

-  Det er veldig hyggelig å bli farmor og en glede, absolutt, sa Solberg Behn til NTB.-  Det er veldig spennende at hun valgte det. Hjemmefødsel er jo helt naturlig, det er bare vår generasjon som har tradisjon for å føde på sykehus, sa Marianne Solberg Behn til side2.no.

At svigerdatteren valgte hjemmefødsel syntes hun var spennende.

-  Modig og flott å føde hjemme, mente dronningen.

Leah Isadora er nummer fem i arverekken, og den lille jenta kommer knappe to år etter sin storesøster, Maud Angelica.

STOLT MORMOR: Dronning Sonja reiste rett fra Roma til Hankø i går kveld til barselbesøk på Bloksberg.