FANT MOREN I ELVA: I forgårs ble menneskelevninger funnet på bunnen av Skienselva. Rettsmedisinske undersøkelser bekrefter at det dreier seg om savnede Kari Grønnestad. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
FANT MOREN I ELVA: I forgårs ble menneskelevninger funnet på bunnen av Skienselva. Rettsmedisinske undersøkelser bekrefter at det dreier seg om savnede Kari Grønnestad. Foto: Per Flåthe / DagbladetVis mer

- Et vanskelig avhør, med mye følelser

Den drapssiktede Skiens-kvinnen (31) satt fem timer i avhør i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Avhøret begynte klokka 13 og ble avsluttet klokka 18, men vi ble ikke ferdige. Klienten min ble sliten, så vi må fortsette over helga, sier advokat Bjørn Nærum til Dagbladet.

- Det ble et vanskelig avhør, med mye følelser, sier han.

Nekter straffskyld Nærum forsvarer den 31-årige Skiens-kvinnen som er siktet for å ha tatt livet av sin mor Kari Grønnestad for tre år siden. Klienten nekter straffskyld, men ble tidligere denne uka fengslet for fire uker. I dag ble hun avhørt på ny.

- Det kom ikke fram noe i avhøret som endrer på skyldspørsmålet, sier advokaten.

Tidligere i dag kunngjorde Telemark politidistrikt at rettsmedisinske undersøkelser bekrefter at det faktisk var levningene av Grønnestad som i forgårs ble funnet på bunnen av Skienselva. Da Dagbladet sist snakket med Nærum, i går kveld, var klienten ennå ikke informert om at det kunne være moren som var funnet.

- Hun hadde gjort seg opp noen tanker om at det kunne være noe slikt, sier advokaten.

- Nytt vitne Han avviser å kommentere nye momenter som er kommet fram i media, bl.a. VGs opplysninger om at et nytt vitne som skal ha vært vitne til at Grønnestad ble drept, er avhørt.

SAVNET I TRE ÅR: Kari Grønnestad (56) forsvant for tre år siden. Nå antar politiet at hun ble drept av datteren før hun ble senket i Skienselva. Foto: Nils Petter Lotherington
SAVNET I TRE ÅR: Kari Grønnestad (56) forsvant for tre år siden. Nå antar politiet at hun ble drept av datteren før hun ble senket i Skienselva. Foto: Nils Petter Lotherington Vis mer

Nærum opplyser at han vil holde telefonkontakt med klienten i helga, fram til neste avhør.

31-åringen er siktet for å ha tatt livet av Grønnestad mens moren var på besøk hos henne i juni 2012. Hennes 34-årige samboer har fått endret siktelsen fra medvirkning til legemsbeskadigelse til å unnlate å hjelpe et menneske i nød. Han sitter varetektsfengslet i påvente av et fengslingsmøte i morgen, i henhold til den nye siktelsen.

Ifølge lokalavisa Vardens opplysninger jobber politiet ut fra teorien at liket av Grønnestad ble plassert i det siktede samboerparets hundebur før det ble senket i elva. Ifølge politiet har den 34-årige mannen innrømmet at han hjalp til med å frakte liket fra drapsåstedet til elva, men hans forsvarer Tollef Skobba er klar på at klienten ikke erkjenner straffskyld.

FORSVARER: Bjørn Nærum forsvarer Kari Grønnestads 31-årige drapssiktede datter. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
FORSVARER: Bjørn Nærum forsvarer Kari Grønnestads 31-årige drapssiktede datter. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer