Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Et veldig galt råd fra sjelesørgeren

Kirkens eget ressurssenter mot seksuelle overgrep slakter råd om å hemmeligholde voldtekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen som har anmeldt fylkesordfører Jan Birger Medhaug, fortalte sjelesørgeren sin om hendelsen. Ifølge kvinnen ba sjelesørgeren henne holde saken for seg selv.

- Etter min vurdering er det et veldig galt råd å gi, sier Elisabeth Torp, daglig leder i Kirkens ressurssenter mot seksuelle overgrep. Torp var selv til stede under møtet mellom rogalandskvinnen og KrF-ledelsen.

- Ved å bli gitt absolutte råd opplever den utsatte personen avmakt nok en gang. Det riktige er å åpne for forskjellige løsninger og la offeret selv bestemme hva som skal skje videre, sier Torp, som selv er prest og sjelesørger.

- Det er veldig forskjellig hvor godt Kirkens folk er utdannet til å takle slike situasjoner, selv om situasjonen er noe bedre enn før. Mange ville kunnet gi et tilsvarende råd i dag, sier Torp. Hun mener også at Valgerd Svarstad Haugland burde reagert for to år siden, da hun ble informert om voldtektsanklagene av Medhaug.

OPPGITT: Elisabeth Torp mener Kirken har langt igjen før kunnskap og holdninger til seksuelle overgrep er gode nok. <!--FOTO-->