Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Et viktig skritt, mener Blair

Tony Blair om resolusjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Resolusjonen er et viktig skritt i å bringe denne tragiske krisen til en ende, sa Storbritannias statsminister Tony Blair, ifølge AP.

- Det viktigste nå er å få resolusjonen tilpasset så snart som mulig, for så å jobbe for en permanent våpenhvile og oppnå tilstander i Libanon og Israel som vil forebygge at dette gjentar seg, sa Blair.

Blair sa også at verdens leder ikke må slippe den palestinske dimensjonen, som er hovedårsaken til denne konflikten.

- Jeg vil jobbe uavbrutt for å gjenoppta fredsprosessen i Midtøsten, den eneste måten å få til en levedyktig, langsiktig løsning på situasjonen, med en palestinsk stat som er likestilt med et trygt Israel

Blair kom med uttalelsen bare timer etter at minst 15.000 mennesker hadde demonstrert i Londons gater og bedt om en umiddelbar våpenhvile i Midtøsten.

Mange av demonstrantene bar på libanesiske flagg og bannere. Noen var kritiske til Israel og forlangte en slutt på okkupasjonen av palestinske områder.

Fredsaktivisten Bianca Jagger gikk først i demonstrasjonstoget og sa at demonstrasjonen ikke var anti Israel

- Jeg støtter Israels eksistens, og jeg mener det er feil å si noe annet. Men å se bildene av uskyldige, døende barn, slik som vi har gjort de siste 24 dagene, fremmer ikke en fredelig løsning i regionen.

DEMONSTRERTE: 15.000 demonstrerte for fred i Londons gater i dag. Foto: Scanpix
DEMONSTRERTE: 15.000 demonstrerte for fred i Londons gater i dag. Foto: Scanpix Vis mer
STORT SKRITT: Tony Blair om forslaget til resolusjon.