- Et viktig skritt mot demokrati

Men det vanskelige gjenstår, mener utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap). - En voldsom seier, mener Midtøsten-ekspert.

DET VANSKELIGSTE GJENSTÅR: - Historisk i Kairo. En bred folkevilje vant frem, skriver utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) på Twitter i kveld. Foto:Jacques Hvistendahl
DET VANSKELIGSTE GJENSTÅR: - Historisk i Kairo. En bred folkevilje vant frem, skriver utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) på Twitter i kveld. Foto:Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Historisk i Kairo. En bred folkevilje vant frem, skriver utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) på Twitter i kveld.

- Det er et viktig skritt mot demokrati, men det vanskeligste gjenstår: Hvem skal ta ansvar og hvordan? skriver han videre. Utenriksministeren snakket i ettermiddag med Den arabiske ligas generalsekretær Amr Moussa og fredsprisvinner Mohamed ElBaradei. Begge understreket at demokratibevegelsen har bred folkelig deltakelse, og at tydelige reformer er avgjørende for at folk kan uttrykke sin demokratiske vilje. - Historisk for hele regionen - Mubaraks avgang er historisk, ikke bare for Egypt, men for hele regionen, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap).. Stoltenberg skriver i en uttalelse at en bred folkevilje har vunnet igjennom. Mubaraks avgang innebærer at demonstrantenes viktigste krav er blitt innfridd. Dette åpner muligheten for at en reell demokratiseringsprosess kan finne sted, skriver Stoltenberg. - Egypt står nå overfor store utfordringer, og det er avgjørende at alle krefter bidrar til en fredelig overgang til et demokratisk styresett, understreker statsministeren. Det er svært viktig at man nå ser en reell utvikling mot et demokratisk Egypt der menneskerettighetene blir fullt ut respektert, fremholder han. - De to siste ukene har vist at det finnes en omfattende liberal og demokratisk bevegelse som gir grunn til fremtidshåp for landet. Regjeringen ønsker å støtte opp under det viktige arbeidet som det egyptiske folk nå skal ta fatt på, sier statsminister Stoltenberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.