Coronaviruset:

- Et viktig steg i riktig retning

Onsdag besøkte WHO-eksperter et kinesisk laboratorium som Donald Trump tidligere har utpekt som stedet der pandemien kan ha lekket ut ved et uhell. WHO-ekspert Peter Ben Embarak sier at de har hatt «veldig oppriktige» diskusjoner om pandemiens opprinnelse.

WUHAN: WHO-eksperter befinner seg i episenteret Wuhan for å undersøke hvordan coronapandemien oppsto. Reporter: Madeleine Liereng. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I midten av januar dro eksperter fra Verdens helseorganisasjon (WHO) til byen Wuhan i Kina for å undersøke hvordan coronapandemien oppsto.

Byen med drøye elleve millioner innbyggere var episenteret for coronapandemien.

Etter to uker i karantene begynte ekspertene i forrige uke å arbeide, og de siste dagene har de blant annet vært på flere sykehus, og sjømarkedet hvor de aller første coronapasientene ble smittet.

Teorier

Onsdag besøkte de laboratoriet Wuhan Institute of Virology som USAs tidligere president Donald Trump har hevdet han har bevis for at kan ha lekket coronaviruset ut ved et uhell.

Hovedteorien har lenge vært at viruset smittet fra flaggermus til mennesker via et annet dyr, og det nevnte sjømarkedet har blitt utpekt som stedet der utbruddet startet.

Samtidig har Trump, som du kan se i videoen under, sagt at de har undersøkt om laboratoriet kan ha vært stedet der coronaviruset stammer fra, og at de lekket viruset ut ved et uhell.

- Spekulasjoner

Teorien har hele veien blitt avvist av kinesiske myndigheter, og i april i fjor gikk også laboratoriet selv ut og avviste teorien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer