Et vitne er trukket

Aktoratet har trukket tilbake vitneinnkallelsen til et av de tre som skulle forklare seg i Anna Lindh-saken i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meningen var at tre vitner skulle forklare seg i dag. Siden Mijailo Mijailovic har tilstått at han stakk kniven i Anna Lindh mener aktor at DNA-eksperten Jonathan Paul Whitaker fra Birmingham i England ikke trenger å påvise tilknytningen mellom åstedet, drapsvåpenet og klesplagg til den tiltalte 25-åringen.

Venninnen først ut

Det første vitnet i dag er Anna Lindhs venninne Eva Franchell. Hun var sammen med Sveriges utenriksminister i varehuset NK da Mijailovic angrep Lindh.

Aktor ønsker å høre Franchell beskrive overfallet, hvordan gjerningsmannen tok seg til dem og forlot dem. Vitneforklaringen kan kaste lys over påtalemyndighetens påstand om at drapet var planlagt og ikke en impulshandling.

Etter Eva Franchells vitnemål er det rettsmedisiner Henrik Druid sin tur til å stille seg i vitneboksen. Han skal redegjøre for skadene Anna Lindh ble påført og hvilke knivstikk som var dødelige og hvordan de ble påført utenriksministeren.

- Dro ut kniven

I går forklarte Mijailo Mijailovic seg om selve drapshandlingen, selv om han husker lite fra episoden.

- Jeg husker ikke hvor mange ganger jeg stakk med kniven. Jeg husker ikke selve angrepet. Det var som et svart øyeblikk for meg. Men jeg husker at jeg dro ut kniven, forklarte Mijailovic i går.

Første vitne begynner å forklare seg klokka 09.45 i dag.