- Et voldsomt smell

Folk i det nordlige Texas hørte et voldsomt brak da romferja eksploderte.Bor du i Texas, send oss en epost

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var som om en bil traff huset mitt, sier John Ferolito i Carrolton til nyhetsbyrået AP. Rystelsene var voldsomme da «Columbia» tilsynelatende eksploderte og gikk i oppløsning i 67.000 meters høyde.

Romferja hadde en anslått hastighet på 20.000 kilometer i timen da katastrofen skjedde.

Gary Hunziker i byen Plano sier han så «Columbia» krysse himmelen over ham. Han observerte at to gjenstander tilsynelatende løsnet fra romferja.

CNNs film av romferja som passerer Texas på vei til landing i Florida, tyder på at det løsner en del på siden av fartøyet. Romfatsadministrasjonen NASA har betydelig skarpere opptak av innflygningen, og kan trolig analysere om dette skyldtes en feil.

- Jeg skulle gå ut da jeg hørte et kraftig smell. Vindusrutene rystet i hele huset, sier Ferolito. Han trodde først braket skyldtes at lydmuren ble brutt.

Myndighetene ber innbyggerne i Texas holde seg unna vrakrester de måtte finne. For det første er det strengt ulovlig og kan skadde etterforskningen av ulykken. Dessuten kan vrakretstene være helsefarlige, melder CNN.

GAMMEL: Romferja Columbia var nesten 22 år gammel og noen romfartseksperter frykter at den var for slitt til å tåle påkjenningen.