DREPTE 12 PERSONER: Her undersøkes ett av de 12 ofrene etter Derrick Birds varslede voldstokt.  Foto: AFP
DREPTE 12 PERSONER: Her undersøkes ett av de 12 ofrene etter Derrick Birds varslede voldstokt. Foto: AFPVis mer

- Et voldstokt vil komme

Massemorder Derrick Bird (52) advarte kollegene om blodbadet som sjokkerer verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Bird (52) hevdes å ha vært en «stille og rolig mann», vennligheten selv overfor arbeidskamerater.

Men etter en krangel bygget han ifølge Daily Mirror opp et vanvittig  raseri.

Voldstokt Til avisa forteller en lokal drosjesjåfør hvordan det oppsto en krangel mellom Bird og andre sjåfører.

- Etterpå tok Derrick alle i hånden og sa: «There's going to be a rampage tomorrow» (Fritt oversatt: Det kommer et voldstokt i morgen), sier han.

Det hevdes Bird hadde blitt provosert av andre sjåførers juksing i køen og triksing med prisene ved Whitehaven taxiholdeplass.

Som Dagbladet tidligere har omtalt fortalte Bird samme kveld kameraten Peter Leder at: «Du vil ikke se meg igjen.»

Skjøt kamerat Dagen etter returnerte Bird til taxiselskapet hvor han jobbet og skjøt Darren Rewcastle, inntil da en av hans nærmeste venner.

Klokka 11.35 (norsk tid) startet han det som skulle utvikle seg til et tre timer langt blodbad.

Utstyrt med to skytevåpen kjørte Bird fra landsby til landsby i idylliske Lake District.

Tilfeldige ofre Han tilbakela fire mil, og etterlot seg 12 døde og 25 såret i en av Storbritannias verste massakre. Ofrene plukket han ut tilfeldig, og skjøt dem fra bilen. Mange av dem med ei hagle. 

Verken politi, naboer, kolleger eller bekjente kan umiddelbart forstå hvorfor tobarnsfaren Bird, som ble bestefar til gutten Leighton for 11 dager siden, massakrerte 12 personer på sin vei.

— Han var en veldig snill mann. Jeg veit det er rart å si, men han var bare en normal mann, sier Peter Ledder, som har kjent massemorderen i 20 år, til Times Online.

Henrettet Vitner beskriver rene henrettelsesscener, hvor Bird på kloss hold skjøt et offer i ryggen mens han lå på bakken.

Bird bodde alene etter bruddet med sin tidligere partner Linda Mills på 90-tallet.

— Da hun ble gravid med [sønn nummer to] Jamie ville han at hun skulle ta abort, men hun nektet. Det satte forholdet på prøve og de gjorde det slutt straks etter. Seinere var han stort sett singel, men han hadde kjæresten i en liten periode. Jeg tror ikke han har møtt noen i det siste, sier en slektning av Mills til Telegraph.co.uk.

Hun sier at Bird, som har to brødre, arbeidet på Sellafield før han ble en selvstendig næringsdrivende taxisjåfør. Fritida tilbrakte han med sønnene Jamie og Graeme eller sin aldrende mor, i tillegg til hobbyer som dykking og motorsykkelkjøring.

Bird avsluttet drapstoktet med å ta sitt eget liv.

TOK SITT EGET LIV: I et øde skogsområde i Cumbria avsluttet drosjesjåfør Derrick Bird (52) drapstoktet ved å ta sitt eget liv. Foto: Cumbria Police
TOK SITT EGET LIV: I et øde skogsområde i Cumbria avsluttet drosjesjåfør Derrick Bird (52) drapstoktet ved å ta sitt eget liv. Foto: Cumbria Police Vis mer