ETA knebler journalister

PARIS (Dagbladet): Den baskiske separatistbevegelsen ETA holdes for ansvarlig for drapet på journalisten José Luis Lopez de la Calle i dag. ETA gjør alt for å stoppe kritikk i pressen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

José Luis Lopez de la Calle (63) ble drept av fire skudd i hodet og magen utenfor sitt hjem i den baskiske byen Andouain nær San Sebastian i morges. Han hadde tidligere mottatt trusler og en bensinbombe mot hjemmet, men nektet politibeskyttelse. Det er ETAs fjerde drap siden slutten av våpenhvilen bevegelsen hadde inngått i desember.

Det er også ETAs tredje attentat mot journalister i de siste ukene. Radiojournalisten Carlos Herrera mottok en bombe i form av en sigarkasse, mens Jesus Maria Zuloga fikk en brevbombe i posten. I begge tilfelle klarte politiet å avvæpne bombene.

Alle tre journalistene kritiserte ETA. José Luis Lopez de la Calle arbeidet for avisa El Mundo, som står José Maria Aznars regjering nær. Journalisten var også medlem av organisasjonen Forum d'Ermua, som bekjempet politisk vold i Baskerland. ETA kjemper som kjent for en uavhengig baskisk stat.

Aznar avbrøt i dag sin reise i Marokko. De baskiske myndighetene beklaget på det sterkeste drapet, som ser ut til å ruinere alle håp om fred, mens det samtidig er framgang i fredsforhandlingene i Irland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer