ETA vil bombe turister

Den baskiske terror-organisasjonen ETA planlegger å bombe turister i Spania. Den første bomben skal gå av i juni.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver svenske Aftonbladet. Avisa skriver at både busser og hoteller er bombemål.

Denne uka ble fem ETA-medlemmer arrestert i Frankrike. Politiet har avslørt at ETA har leid flere leiligheter langs den spanske middelhavskysten.

Populære feriesteder er bombemål

Den ene leiligheten ligger i Benidorm på Costa Blanca og en annen ligger i Malaga på Costa del Sol. Begge stedene er blant Spanias mest populære turistmål. Leiligheten i Benidorm ligger på den populære stranda Playa Levante.

Andre ETA-terrorister skal utføre aksjoner i Valencia og Costa Brava.

Papirer ble funnet med navn på mange hoteller som skulle angripes. Hotelleierne er varslet om de mulige aksjonene.

Ifølge Aftonbladet skal den første bilbomben gå av i juni. Deretter skulle terroren fortsette resten av sommeren.

Kjæresten drept i fjor

En av de arresterte terroristene er Anartz Oiartzabal. Ifølge Aftonbladet var han kjæreste med et kvinnelig ETA-medlem, Olaia Castresana, som ble drept

da en bombe gikk av

ved et uhell i fjor sommer.

Castresana var på forhånd helt ukjent for politiet. Hun hadde lånt foreldrenes ferieleilighet og skulle flytte sprengstoff da uhellet skjedde.

1.mai ble en bombe sprengt utenfor stadion i Madrid bare noen timer før semi-finalen i Champions League mellom

Real Madrid og Barcelona

. Ingen ble drept av bomben. I fjor ble en bilbombe sprengt i parkeringshuset på flyplassen i Malaga, skriver Aftonbladet. I november ble 99 mennesker skadet i Madrid da en bombe gikk av i morgenrushet.

Det er kjent at ETA har planlagt aksjoner mot EUs toppmøter.

Spanske myndigheter har lenge fryktet den nye generasjonen ETA-aktivister. De fleste av dem er ukjente for politiet og vanskelige å knytte til terroren.

50 millioner turister reiser hvert år til Spania.

SPRER FRYKT:</B> Jose Ramon Revilla Arbaiza (37), Miren Agurtzane Uriarte Bustinza (34), Francisco Javier Ascaso Errasti (36) og Aritz Zabaleta Jauregui (24) planla sannsynligvis å drepe turister i Spania.
BOMBE</B> En bombe eksploderte utenfor Santiago Bernabeu fotballstadion bare noen timer før semi-finalen i Champions League.
TERRORIST:</B> Anartz Oyarzabal Ubierna er blant ETA-medlemmene som er arrestert i Frankrike. I fjor ble kjæresten hans drept av en bombe ved et uhell.