Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etablerer egen beredskapstropp

De frivillige i Sigrid-søket vil ha eget mannskap som kan rykke på «hasteoppdrag».

FORTSETTER SØKENE:  Koordinator og talsperson for familien, Gjermund Eide, forteller at aksjonsgruppa nå etablerer en egen gruppe som kan rykke på søk dersom tips tilsier at områder burde søkes utenom de to arrangerte søkedagene. Denne uka arrangerer aksjonsgruppa to søk fra Østensjø skole onsdag ettermiddag og søndag. Foto: Tuva Bønke Grønning og privat
FORTSETTER SØKENE: Koordinator og talsperson for familien, Gjermund Eide, forteller at aksjonsgruppa nå etablerer en egen gruppe som kan rykke på søk dersom tips tilsier at områder burde søkes utenom de to arrangerte søkedagene. Denne uka arrangerer aksjonsgruppa to søk fra Østensjø skole onsdag ettermiddag og søndag. Foto: Tuva Bønke Grønning og privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Denne uka har antall frivillige søk etter den savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) blitt redusert til to ganger i uka, i stedet for hver dag - på grunn av skolestart.

Den frivillige leteaksjonen, som av flere regnes å være den største i Norges-historien, har samlet hundrevis av mennesker hver dag.

Det har nå gått 16 dager siden jenta forsvant på veien hjem etter å ha besøkt en venninne.

Egen beredskapsgjeng Koordinator og talsperson for familien, Gjermund Eide, forteller at de denne uka vil arrangere to frivillige søk. Onsdag med oppstart klokka 17 og søndag med oppstart klokka 12 - begge fra Østensjø skole.

STORT OPPMØTE:  Flere hundre personer har de siste ukene deltatt i de mange søkene etter savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne. Her er leder av søket, Bengt Eriksen, foran folkemengden. Foto: Jo Straube / Dagbladet
STORT OPPMØTE: Flere hundre personer har de siste ukene deltatt i de mange søkene etter savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne. Her er leder av søket, Bengt Eriksen, foran folkemengden. Foto: Jo Straube / Dagbladet Vis mer

- I tillegg er vi i ferd med å etablere en beredskapsgjeng for folk som har anledning til å delta i søket oftere enn onsdager og søndager, sier Eide til Dagbladet.

De frivillige gir ikke opp håpet om å finne Sigrid, og koordinatorene vil nå legge en videre plan for hvordan søket vil fortsette, forteller han.

Bruker nettside Eide anslår at de vil «verve» personer til aksjonsgruppa denne uka - og at de deretter vil sende disse på hasteoppdrag dersom interessante tips om letesteder burde sjekkes ut.  Hittil har fire personer henvendt seg via nettsiden «Finn Sigrid Giskegjerde Schjetne <3». 

- Dette vil bli aksjonsbasert, og gruppa vil være mer fleksible og kan rykke dersom noen plutselig kommer inn med tips om letested.

På allmøtene onsdag og søndag vil lederne av søket legge ut registreringsblanketter for interesserte.

HUNDESØK:  I går gjorde hundere og eiere i Norsk Redningshund Organisasjon nye søk fra Nordre Skøyen Hovedgård ved Østensjø. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
HUNDESØK: I går gjorde hundere og eiere i Norsk Redningshund Organisasjon nye søk fra Nordre Skøyen Hovedgård ved Østensjø. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

- Vi er trygge på at vi skal få nok folk, interessen og pågangsmotet er stort, sier Eide.

Mer målretta søk De frivillige planlegger dessuten å invitere hjelpeorganisasjoner, som Røde Kors og Norsk Folkehjelp, for å ha en idé-dugnad i forhold til videre søk.

- Regnværet ute fører til at elver stiger, og dersom det striregner nå i tre dager, og elvene så synker igjen, kan ting komme opp, og vi vil tenke oss å søke langs elver. Med en aksjonsgruppe kan vi for eksempel gjøre søk fredag, og ikke måtte vente til søndag, sier han. 

I en pressemelding skriver Unni Turid Grøndal i Oslo-politiet at politiet ikke har noe nytt å melde i Sigrid-saken i dag.

- Politiet mottar fortsatt tips, men mindre enn før helgen.  Ingen av tipsene har så langt ført til noe konkret.

Utlovde dusør Lørdag ble det kjent at Sigrids foreldre, Tom Schjetne og Ingrid Giskegjerde, utlovde en million kroner i dusør for tips som fører til gjennombrudd eller funn i saken. Pengene er donert av anonyme givere.

- I denne saken hvor det ikke er åsted eller offer, ville jeg gjort hva som helst hvis jeg var etterforskningsleder. Jeg har bare god erfaring med å utlove dusør, og det kan hjelpe til med å oppklare saker, sa Sturla Osen, spesialetterforsker med 27 års erfaring fra Kripos, til Dagbladet.

Familiens advokat, Harald Stabell, fortalte at de i går jobbet med å analysere de rundt 15 tipsene de hadde fått inn.

Første skoledag I dag skulle Sigrid deltatt på første skoledag i førsteklasse på Lambertseter videregående skole. I forrige uke fortalte rektor ved skolen, Claus Hagli, at en håndfull av Sigrids venner er plassert i samme klasse.

FORTSETTER Å LETE:  Talsmann for familien Schjetne, Gjermund Eide, forteller at de frivillige vil lete både onsdag og søndag denne uka. I tillegg etablerer de en beredskapsgjeng som kan rykke på hastesøk. Foto: Tuva Bønke Grønning
FORTSETTER Å LETE: Talsmann for familien Schjetne, Gjermund Eide, forteller at de frivillige vil lete både onsdag og søndag denne uka. I tillegg etablerer de en beredskapsgjeng som kan rykke på hastesøk. Foto: Tuva Bønke Grønning Vis mer

Det er fremdeles ukjent hva som har skjedd etter at Sigrid forlot venninnens hus rundt midnatt, til det rundt 15 minutter seinere ble sendt en SMS fra hennes mobiltelefon - hvor det sto «Chiller`n hjemme».

Politiet etterlyste forrige tirsdag føreren av en ny bil i forbindelse med 16 åringens forsvinning. Bilen, en burgunder/mørkerød/vinrød stasjonsvogn, og har blitt observert av flere vitner i Låveveien i det aktuelle tidsrommet.

KOORDINERER:  Gjermund Eide (bak til venstre), Bengt Eriksen, Arild Nerem og Frank Rognstad gjennomgår søkeresultater i rommet de har fått til disposisjon fra Østensjø skole. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
KOORDINERER: Gjermund Eide (bak til venstre), Bengt Eriksen, Arild Nerem og Frank Rognstad gjennomgår søkeresultater i rommet de har fått til disposisjon fra Østensjø skole. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media