Etablerer sitt eget land i Afrika for å gjøre datteren til en ordentlig prinsesse

Amerikaner kan bli konge i Kongeriket Nord-Sudan.

NORD-SUDAN: Jeremiah Heaton plantet 16. juni i år dette flagget i landområdet kalt Bir Tawil mellom Egypt og Sudan, i håp om å etablere sitt eget kongedømme kalt Nord-Sudan for å gjøre datteren sin til en ordentlig prinsesse. Foto: AP Photo/Bristol Herald Courier, David Crigger/NTB scanpix
NORD-SUDAN: Jeremiah Heaton plantet 16. juni i år dette flagget i landområdet kalt Bir Tawil mellom Egypt og Sudan, i håp om å etablere sitt eget kongedømme kalt Nord-Sudan for å gjøre datteren sin til en ordentlig prinsesse. Foto: AP Photo/Bristol Herald Courier, David Crigger/NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var forrige vinter at amerikaneren Jeremiah Heaton lekte med datteren sin i deres hjem i Abingdon i delstaten Virginia da hun spurte om hun noen gang kunne bli en ordentlig prinsesse.

Heaton, som er far til tre barn, ville ikke gi noen falske forhåpninger til sin da seks år gamle datter Emily men han sa likevel ja.

- Som forelder må du noen ganger gå ned en vei du ikke hadde forestilt deg, sier han til Washington Post.

På datterens sjuårsdag 16. juni i år plantet han etter mye forarbeid og flere undersøkelser et blått flagg med fire stjerner og en krone på toppen av en fjelltopp i et landområde mellom Egypt og Sudan ingen før har gjort krav på.

Området som ligger langs grensa til Sudan, kalt Bir Tawil av de lokale, ble den dagen omdøpt til «Kingdom of North Sudan», eller Kongeriket Nord-Sudan.

Juridisk anerkjennelse Landområdet er omtrent 2000 kvadratkilometer stort og består stort sett av ørken og fjelltopper. Der er nå Jeremiah Heaton selvutnevnt konge og datteren Emily prinsesse.

- Jeg ville vise barna mine at jeg bokstavelig talt ville reist til verdens ende for å få deres drømmer til å gå i oppfyllelse, sier Heaton.

Professor i statsvitenskap og internasjonale studier ved Universitetet i Richmond, Sheila Carapico, sa i forrige til The Bristol Herald Courier uke at Heaton var nødt til å trenge juridisk anerkjennelse fra nabolandene, FN eller andre grupper for å få den politiske kontrollen over landet.

Heaton har planer om å nå ut til Den afrikanske union for å be om hjelp til å formelt etablere Kongeriket Nord-Sudan. Han er selv overbevist om at unionen vil ta imot ham.

Familiefaren sier hans krav på Bir Tawil er legitim, og hevder at plantingen av flagget - som hans barn designet - er nøyaktig hvordan andre land, inkludert USA, opprinnelig ble formet. 

BIR TAWIL: Dette kartet viser området Bir Tawil som befinner seg mellom Sudan og Egypt. Det er her Jeremiah Heaton håper å etablere kongedømmet Nord-Sudan. Foto:AP Photo/The Bristol Herald Courier, David Crigger/NTB scanpix
BIR TAWIL: Dette kartet viser området Bir Tawil som befinner seg mellom Sudan og Egypt. Det er her Jeremiah Heaton håper å etablere kongedømmet Nord-Sudan. Foto:AP Photo/The Bristol Herald Courier, David Crigger/NTB scanpix Vis mer

Den største forskjellen er ifølge Heaton at de historiske tilfellene av imperialisme var resultater av krigshandlinger, men at hans er en kjærlighetshandling.

- Jeg grunnla denne nasjonen i kjærlighet for min datter, sier Heaton.

Søkte på nett Etter at han fortalte sin datter at hun en dag kunne bli en prinsesse, startet Heaton å søke på internett etter landområder verden over ingen har gjort krav på. Ved å fokusere på det latinske ordet «terra nullius», som betyr «land som tilhører ingen», snublet han over Bir Tawil.

Heaton sier en grensekonflikt mellom Sudan og Egypt har gjort Bir Tawil til et ingenmannsland som ingen har gjort krav på. 

Forskningen førte til at Heaton søkte om tillatelse fra egyptiske myndigheter til å reise inn i det fjerne og ubebodde området. Denne tillatelsen fikk han tidligere i sommer, og han reiste da til Egypt og videre nedover til Bir Tawil.

- Jeg kan ikke understreke nok hvor snille og gavmilde det egyptiske folket er.

Det neste steget for å danne sitt eget kongedømme, er ifølge Heaton å etablere en gode relasjoner med Sudan og Egypt. Det skal han gjøre ved å konvertere «riket» sitt til et produksjonssenter for landbruk. Noe Emily ønsket å gjøre. 

PRINSESSE: Emily Heaton, Jeremiahs sju år gamle datter, fortalte at hun ønsket å være en prinsesse. Da dro faren på jakt etter sitt eget land. Foto: AP Photo/Bristol Herald Courier, David Crigger/NTB scanpix
PRINSESSE: Emily Heaton, Jeremiahs sju år gamle datter, fortalte at hun ønsket å være en prinsesse. Da dro faren på jakt etter sitt eget land. Foto: AP Photo/Bristol Herald Courier, David Crigger/NTB scanpix Vis mer