Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etablering av aidsfond

USA vil gå aktivt inn i kampen mot aids i nordlige deler av Afrika og setter nå inn store midler inn i et aidsfond, har president Bill Clinton kunngjort

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdensbanken skal administrere et nytt aidsfond, der USA vil donere 300 millioner dollar, melder BBC. Midlene i dette fondet skal brukes til prevensjon, helsetjenester, utdanning og til å sikre metoder for overføring av blodoverføring.

President Bill Clinton skal reise til Tanzania og Nigeria i neste uke, og i den forbindelse han uttrykt bekymring for at aidsepidemien tar for mange liv -hver dag.

Bill Clinton understreket også ifølge BBC, at aidsepidemien er en trussel for helsetilstand verden over p.g.a. globalisering. Han mener også at det er viktig å sette inn midler i Aidsfondet fordi aids truer stabilitet, demokrati og økonomi i de fattigste landene i verden. Land i Asia og tidligere Sovjetunionen er også i ferd med å bli rammet av en Aids-epidemi, påpekte den nåværende presidenten