POLITIET BEKYMRET:  Både den tyske klubben MC Gremium og nederlandske Satudarah MC har den siste tiden etablert seg i Norge. Foto: AFP / NTB Scanpix
POLITIET BEKYMRET: Både den tyske klubben MC Gremium og nederlandske Satudarah MC har den siste tiden etablert seg i Norge. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer

Etablering av nye MC-klubber bekymrer politiet

Har angivelig kriminell tilknytning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kripos er bekymret etter at to nye MC-klubber med angivelig kriminell tilknytning har etablert seg i Norge.

Både den tyske klubben MC Gremium og nederlandske Satudarah MC har den siste tiden etablert seg i Norge, melder NRK.

- Generelt ønsker mange av de internasjonale gruppene bare mer territorium, å spre seg over større områder og å få mer innflytelse i andre land. Ofte knytter det seg opp mot kriminell aktivitet, sier Eivind Borge, avdelingsleder i Kripos.

Satudarah MC sier de ikke kjenner seg igjen i politiets beskrivelse av klubben.

Bjørn Vidar Bollestad, leder for seksjon for organisert kriminalitet i Rogaland, sa til NRK i juni at klubben har alt annet enn godt rykte i opprinnelseslandet.

MC Gremium, som har etablert fire underklubber, har ikke svart på NRKs henvendelser, men ifølge ABC Nyheter er dette Tysklands største klubb, og den har ekspandert kraftig de siste årene.

Klubben er ifølge tysk politi involvert i menneskehandel, prostitusjon og narko- og våpenhandel, samt annen alvorlig, organisert kriminalitet.

(NTB)