STADIG SAVNET: Etan Patz forsvant i New York 25. mai 1979. Etter en ny runde i retten klarte juryen ikke komme fram til en dom fredag. Foto: AP Photo/New York Police Department
STADIG SAVNET: Etan Patz forsvant i New York 25. mai 1979. Etter en ny runde i retten klarte juryen ikke komme fram til en dom fredag. Foto: AP Photo/New York Police DepartmentVis mer

Etan (6) forsvant sporløst i 1979. Familien er sikre på hvem som står bak

Fortsatt ingen dom i forsvinningssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En dommer erklærte fredag rettssaken ugyldig i saken om forsvinningen til Etan Patz (6). Patz forsvant sporløst i 1979 og mysteriet har preget New York i flere tiår

Juryen - bestående av sju menn og fem kvinner - klarte ikke å bli enige om en kjennelse, skriver New York Times.

Pedro Hernandez (54) ble arrestert i 2012, mistenkt og seinere tiltalt for drapet på Etan som forsvant midt i Soho på Manhattan.

Hernandez tilsto drap, men hans forsvarer mener tilståelsen kom under press og at han ikke var tilregnelig.

Tilståelsen kom først 33 år etter forsvinningen.

På melkekartongen Aktoratet hevder den tiltalte har bevist sin skyld, mens forsvaret kaller innrømmelsen en fiksjon skapt under press fra politiets side. Dette er tredje gang juryen ikke har nådd sin kjennelse.

Det er aldri blitt funnet noen levninger av Etan Patz - som også ble kjent som det første barnet som havnet på melkekartongen. Pappa Stanley Patz var fotograf og bilder av Etan havnet på kjøkkenbordene i USA i et forsøk på å få inn tips etter forsvinningen.

- Jeg forstår ikke hvorfor juryen kan ikke komme med med en dom. Men jeg er overbevist om at denne mannen (Hernandez) gjorde det. Han har innrømmet det, sier Stanley Patz ifølge New York Times.

I avhør som er blitt filmet har Hernandez fortalt at han lurte Etan ned i en kjeller.

Forsvinningssaken er en av de mest kjente i USA. Etan Patz forsvant 25. mai, og det ble seinere den nasjonale datoen for savnede barn.

INNRØMMET DRAP: Pedro Hernandez. Foto: AP Photo/Louis Lanzano
INNRØMMET DRAP: Pedro Hernandez. Foto: AP Photo/Louis Lanzano Vis mer

- Saken var en vekker for USA, har stiftelsens leder Ernie Allen sagt til CNN.

Emmy-vinner Lisa R. Cohen har skrevet en bok om mysteriet, og det er tidligere blitt laget «CSI: NY»-episode basert på forsvinningen.

Brus og sjokolade Etan skulle bare gå to kvartaler fra leiligheten i SoHo til busstoppet. Hernandez, som var 18 da Etan forsvant, sa i avhøret at han så gutten ved busstoppet, og at han lurte ham inn i butikken hvor han jobbet.

Med brus og sjokolade som lokkemiddel hevet Hernandez at han fikk ham ned i kjelleren, hvor han tok livet av ham.

Ingen vitner så Etan ved busstoppet, og verken skolesekken eller noen fysiske spor av 6-åringen ble funnet.

Faren til Etan brukte en rekke av bildene han hadde av sønnen i en storstilt savnetkampanje.

Det ble hengt opp plakater i hele byen og etter hver havnet ansiktet hans også på melkekartongene. Etan ble til og med vist på storskjermer på Times Square.

Et nytt rettsmøte er satt til 10. juni der det kan bli satt en dato for en ny runde i retten.

SIKKER: Stanley Patz er sikker på hvem som sto bak forsvinningen og drapet på sønnen. Foto: REUTERS/Brendan McDermid
SIKKER: Stanley Patz er sikker på hvem som sto bak forsvinningen og drapet på sønnen. Foto: REUTERS/Brendan McDermid Vis mer