Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eternal klatrer til topps

De er unge, de er vakre, og jammen kan de synge også. Englands nye eksportartikkel heter Eternal, og nå tar hysteriet av i resten av verden: Jentene klatrer helt til topps på hitlistene. - Men ikke sammenlikn oss med Spice Girls.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For mens Spice Girls ble plukket ut på audition etter en avisannonse, har søstrene Easther og Vernie Bennett og Kelle Bryan i Eternal en noe annen bakgrunn. Historien om gruppa starter med Kelle og hennes venninne Louise Nurding, som gikk på teaterskole sammen i Italia. De delte interessen for soul og Motown-musikk, og sammen med Bennett-søstrene og deres gospelbakgrunn fikk de den rette klangen. Louise forlot Eternal for å satse på en solokarriere, mens de andre tre valgte å holde sammen. - Sammensetningen i band forandrer seg stadig, så når vi har kalt oss Eternal, betyr ikke det nødvendigvis at vi skal holde sammen for alltid, sier Easther. - Men vi håper at musikken vår skal vare evig.

Hard jobbing

Tre plater har de gitt ut siden 1992, og den første solgte i over én million eksemplarer i England. De har vært 13 ganger på de britiske Top Ten-listene, men det er singelen «I Wanna Be The Only One» fra den siste plata som har gjort resten av verden oppmerksom på jentetrioen. - Vi har jobbet hardt for suksessen, og det har vi tenkt å fortsette med. Men vi blir ikke høye på pæra av å selge mange plater. Det sørger familien og vennene våre hjemme i England for, sier Eashter. Hun og Vernie har seks brødre og enda en søster. Moren er pastor i en gospelmenighet i Sør-London. - Vi sang sammen alle ni da vi var mindre. «The Bennett Family» kalte vi oss. Vi opptrådte i barnedåper og bryllup og sang bare gospel. Vi fikk ikke høre på noe annen musikk før vi kunne kjøpe vårt eget stereoanlegg. Easther har også en tålmodig kjæreste i London. - Ja, han er tålmodig. Men det fungerer så lenge jeg er flink til å planlegge tida mi.

Mening

Mellom alle intervjuene og opptredenene jobber jentene med et «Greatest Hits»-album som kommer i oktober. - Og så planlegger vi en ny plate. Og en turné neste år. Jeg håper vi skal spille i Norge, for det er veldig vakkert her, sier Easther og refererer til utsikten fra taket av Oslo Plaza. Hun har selv skrevet noen av tekstene til det siste albumet, og vil gjerne skrive mer. - Det er viktig at teksten har mening. Vi vet at mange unge lytter til det vi sier, og det er et enormt ansvar å være rollefigurer. Vi preker ikke, men synes selvsagt at det er hyggelig når unge mennesker forteller at de har begynt å gå i kirken etter å ha hørt på platene våre. Sex, drugs and rock'n'!roll er ikke noe for oss, sier Easther: - Vi vil gi ungdommen noe å tro på.

PÅ TOPPEN: Eternal har lenge vært store i England. Nå står de foran gjennombruddet i resten av verden. Fra venstre Vernie Bennett, Easther Bennett og Kelle Bryan.