Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etikk og butikk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Den nye regjeringen holder en høy retorisk sigarføring i menneskerettighetsspørsmål, og det er bra, særlig hvis de elegante vendinger etterfølges av konkret handling. Vi synes også det er bra at menneskerettighetsminister Hilde Frafjord Johnson i sin redegjørelse til Stortinget i går fokuserte på menneskerettighetenes stilling i vårt eget land, ikke minst når det gjelder bruken av varetektsfengsling.
  • I det vanskelige skjæringspunktet mellom etikk og butikk synes vi imidlertid Frafjord Johnson går langt i å overlate interesseavveiningene til næringslivet selv. Hun «forventer en særlig årvåkenhet fra statlige selskapers side». Det er viktig å stille krav til norske bedrifter, men appeller alene vil fremdeles føre til at bedriftsøkonomiske vurderinger ofte skyver andre hensyn i bakgrunnen. Selv ikke et eget statssekretærutvalg vil kunne forhindre dette.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!