Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etikk og olje

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen har opprettet et etisk råd som skal passe på at oljemilliardene i Petroleumsfondet ikke investeres i tvilsomme selskaper. Det er en god tanke som her settes ut i livet, og vi kan ikke skjønne annet enn at de fem medlemmene i rådet vil få svært mye å gjøre. De skal bidra til at forvaltningen av oljepengene sikrer kommende generasjoners muligheter og at pengeplasseringene skjer på en etisk forsvarlig måte. I tillegg bør et slikt råd etter vårt skjønn bidra til en større offentlighet og samfunnsdebatt omkring bruken av oljepengene.

Petroleumsfondet rommer nå 1000 milliarder kroner, og det skal svært liten fantasi til for å forstå at mulighetene for etisk forkastelige beslutninger er store når det opereres med slike pengesummer. I ei tid da markedet synes å få større innflytelse på bekostning av reguleringer og samfunnsstyrte interesser, er det ekstra påtrengende med noen som kan holde hodet kaldt, og som kan åpne øynene der penger kan gjøre blind.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media