Nobels fredspris 2019:

Etiopias statsminister mottar Nobels fredspris

Klokka 11 kunngjorde Nobelkomiteen vinneren av Nobels fredspris for 2019.

NOBELS FREDSPRIS: Nobels fredspris går til Etiopias statsminister Abiy Ahmed for å ha sluttet fred med Eritrea. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nobels fredspris for 2019 går til Etiopias statsminister Abiy Ahmed. Det kunngjorde Berit Reiss-Andersen, leder for Den norske Nobelkomité, under en pressekonferanse fredag.

Ahmed får fredsprisen for sitt arbeid med å etablere fred med nabolandet Eritrea da han tiltrådte som statsminister i 2018.

- Han utarbeidet raskt prinsippene for en fredsavtale for å avslutte den langvarige, fastlåste situasjonen mellom landene, sier Reiss-Andersen.

- En seier

Statsminister Abiy har iverksatt flere viktige reformer som har gitt mange etiopiere håp om et bedre liv og en lysere fremtid, selv om mange utfordringer gjenstår, heter det i Nobelkomiteens kunngjøring.

Prisen er også en anerkjennelse til alle krefter som arbeider for fred og forsoning i Etiopia og det østlige og nordøstlige Afrika.

- Komiteen håper fredsavtalen vil bidra til en positiv utvikling for hele befolkningen både i Etiopia og i Eritrea.

Statsminister Abiy Ahmeds kontor kaller tildelingen av Nobels fredspris en kollektiv seier for alle etiopiere og oppfordrer til fortsatt fredsarbeid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer