Etiopierne i domkirken avslutter sultestreik

Etiopierne som oppholder seg i Oslo domkirke, har begynt å spise igjen, sier domprost Olav Dag Hauge.

AVSLUTTA STREIK:Et femtitalls etiopere, voksne og barn, oppholder seg i Oslo domkirke mandag kveld i protest mot myndighetenes behandling av asylsøkere med etiopisk bakgrunn. Frem til i går har de sultestreiket. Foto: Erlend Aas / Scanpix POOL
AVSLUTTA STREIK:Et femtitalls etiopere, voksne og barn, oppholder seg i Oslo domkirke mandag kveld i protest mot myndighetenes behandling av asylsøkere med etiopisk bakgrunn. Frem til i går har de sultestreiket. Foto: Erlend Aas / Scanpix POOLVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sultestreiken er altså over, men det er foreløpig uklart om de vil forlate kirken.

- Vi håper at de tar til fornuft og forstår at budskapet deres er kommet ut, sier Hauge til NRK lørdag formiddag.

-Ingen vits i å sulte Talsperson for Etiopiske asylsøkeres forening i Norge, Bizualem Beza, bekrefter lørdag overfor NTB at de begynte å spise igjen fredag kveld.

- Det er ikke noen vits i å sulte seg lenger. Målet med å få oppmerksomhet rundt vår sak er nådd, sier han. Etiopierne har tidligere uttalt at de ikke vil forlate kirken før de får oppholdstillatelse i Norge.

Beza sier spørsmålet om hvorvidt de nå vil forlate kirken kanskje vil bli avklart i løpet av lørdagen.

Kvinner med barn reist hjem Kvinner med barn har reist fra kirken for å være hjemme med barna gjennom helgen, sier kommunikasjonsrådgiver Kjell Svarstad i Oslo bispedømme til NTB.

Lørdag ettermiddag var det usikkert hva som kom til å skje i domkirken.

- Det pågår løpende møter mellom domprosten og aksjonistene, men vi forbereder oss på en ny natt i kirken, sier Svarstad.

Frp-leder Siv Jensen har tatt til orde for at politiet gis myndighet til å kaste etiopierne ut av kirken.

- Nå er ikke Frp i den posisjon at de kan be politiet om å gjøre det. Vi ønsker i første rekke å få en løsning gjennom forhandling og fredelige midler, sier domprost Hauge.

NTB