- Etiopiske soldater inn i Somalia

Hundrevis av tungt væpnede soldater fra Etiopia har gått inn i det sørlige Somalia, hevdet Somalias viseforsvarsminister fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Viseforsvarsminister Mohamud Mohamed Heyd sa at soldatene hadde rykket inn i Bakol-regionen i sør.

- Omkring 300 etiopiske soldater krysset grensen natt til torsdag og fredag morgen og passerte gjennom grensebyen Tiyaglow i Bakol-regionen på vei til den tilstøtende Bay-regionen, sa Heyd.

- De etiopiske soldatenes innmarsj, støttet av panservogner og vogner som trakk artilleri, ble observert av sikkerhetstjenesten til Somalias overgangsregjering, sa Heyd.

Regjeringen i Somalia har i all hast sendt soldater til områder de tror etioperne er ute etter, som havna Kismayo, 50 mil sør for hovedstaden Mogadishu og flyplassen Balidogle, ni mil mot sørvest.

- Det er nedslående at visse somaliere samarbeider med etioperne om invasjonen av vårt land, det samme Etiopia som forsyner noen av våre krigsherrer med landminer, sa viseforsvarsministeren.

Dette var tydeligvis en henvisning til et råd som somaliske krigsherrer i opposisjon til regjeringen stiftet i Etiopia i mars i fjor

Overgangsregjeringen har ikke lykkes å utvide sitt maktområde ut over Mogadishu med omland.

Flere krigsherrer, både i Mogadishu, Bay- og Bakol-regionen, utbryterrepublikken Somaliland i nordvest og Puntland i norøst, nekter å godkjenne overgangsregjeringen.

Faktum er at Somalia har vært uten en effektiv regjering siden diktatoren Mohamed Siad Barre ble styrtet i 1991.

(NTB-AFP)