- Etisk problematisk å slippe inn flere innvandrere

- Det er skremmende at Rune Gerhardsen ikke har tatt inn over seg hvilke konsekvenser innvandringen har fått for Oslo, sier Frp-politikeren Mazyar Keshvari (26).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Debatten har rast på Dagbladet.no etter at byrådsleder Erling Lae sa at integreringen har vært vellykket i Oslo.

De fire sakene i serien har så langt fått inn over 1500 kommentarer fra Dagbladet.nos lesere.

Laes utspillet falt ikke i god jord hos Fremskrittspartiets ordførerkandidat Svenn Kristiansen:

– Vi har gjort en for dårlig jobb, sa Kristiansen. Han mener løsningen er å innføre innvandrerstopp i Oslo.

Dette falt Aps ordførekandidat, Rune Gerhardsen, tungt for brystet. Han mener det er naivt av Kristiansen å tro at han kan bremse utviklingen ved å innføre innvandringsstopp i Oslo.

– Jeg mener utviklingen først og fremst er spennende og positiv, sa Gerhardsen.

Les også: «På tide å bli kyniske og nådeløse»

- Moralsk feil

50 PROSENT:- Det er ikke antallet som er viktig. Det er resultatet. Det kan godt være over 50 prosent innvandrere i Oslo dersom de er velintegrert, sier bystyrekandidat Mazyar Keshvari. Foto: LARS MYHREN HOLAND
50 PROSENT:- Det er ikke antallet som er viktig. Det er resultatet. Det kan godt være over 50 prosent innvandrere i Oslo dersom de er velintegrert, sier bystyrekandidat Mazyar Keshvari. Foto: LARS MYHREN HOLAND Vis mer

Nå ønsker Frps Mazyar Keshvari (26) å gå til rette med det han mener er venstresidas dobbeltmoral.

- Det er etisk og moralsk feil å ta inn flere i samme tempo når vi ser at de som allerede bor her kommer så skjevt ut sosialt. Vi må løse de problemene vi allerede har først, sier Keshvari, som støtter Kristiansens forslag om full innvandrerstopp til Oslo noen år.

Keshvari kom selv til Norge i 1986 som flyktning fra Iran. I dag jobber han som rådgiver for Frps stortingsgruppe og stiller som bystyrekandidat ved høstens lokalvalg.

- Skremmende

Andelen av sosialhjelpsmottakere med ikke-vestlige bakgrunn økte fra 28 prosent i 1993 til 46 prosent i 2004, ifølge Oslospeilet.  

- Det er skremmende at Rune Gerhardsen ikke har tatt inn over seg hvilke konsekvenser innvandringen har fått for Oslo, sier Keshvari, som mener Oslo er i ferd med å få store klasseskiller basert på etnisk opprinnelse.

- Dette er ikke spennende og positiv, slik Gerhardsen sier. Dette er skremmende og negativt, sier Keshvari. 

Frp-politikeren er likevel enig med byrådsleder Erling Lae som i helgen sa til Dagbladet.no at Oslo fint har plass til en dobling av innvandrerbefolkningen.

- Etisk problematisk å slippe inn flere innvandrere

- Det er ikke antallet som er viktig. Det er resultatet. Det kan godt være over 50 prosent innvandrere i Oslo dersom de er velintegrert, sier Keshvari.

SPENNENDE OG POSITIV: – Jeg mener utviklingen først og fremst er spennende og positiv, mener byrådskandidat Rune Gerhardsen (Ap).
- DÅRLIG JOBB: – Vi har gjort en for dårlig jobb, mener Frps ordførerkandidat Svenn Kristiansen. Han mener løsningen er å innføre innvandrerstopp i Oslo.
HELLER FLERE ENN FÆRRE: Byrådsleder Erling Lae (H) tror det er mye farligere for Oslo hvis man får en tilbakegang i folketallet enn hvis man får en økning.
IKKE VELLYKKET:- Integreringen er ikke vellykket. Det har jeg selv følt på kroppen, mener Høyrepolitiker Mubashar Kapur (28).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer