Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etnisk norsk mann (27) drept i Syria

Drept i et bombeangrep.

 I SYRIA:  I fjor høst reiste ekteparat fra Levanger til Syria for å kjempe for Den islamske stat (IS). Det skal ha vært den 28 år gamle kvinnen (t.h.) som var initiativtager. Foto: Privat
I SYRIA: I fjor høst reiste ekteparat fra Levanger til Syria for å kjempe for Den islamske stat (IS). Det skal ha vært den 28 år gamle kvinnen (t.h.) som var initiativtager. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 27 år gammel etnisk nordmann ble tidligere denne uka drept i Syria. Det var TV 2 som først omtalte saken.

Dagbladet erfarer at 27-åringen, som var tilknyttet Den islamske stat, ble drept i et bombeangrep. Den drepte 27-åringen skal ha forlatt Norge høsten 2014 og familien er varslet om dødsfallet.

Dagbladet kjenner identiteten på mannen som er født og oppvokst i Trondheim, og som tidligere bodde et steinkast unna Levanger sentrum. Han ble av flere Dagbladet har vært i kontakt med beskrevet som en einstøing.

Endret alt Det var da 27-åringen møtte ei 28 år gammel trønderkvinne at livet forandret seg. Den norske kvinnen (28) tilhørte i flere år et rusmiljø i Verdal, og var kjent for politiet i Nord-Trøndelag.

Hun oppholdt seg i lengre tid i Egypt, angivelig for å komme seg ut av rusmiljøet. Der fikk hun øynene opp for islam, før hun konverterte og tok med seg den nå avdøde mannen til IS i Syria

Både kvinnen og mannen kommer fra det Dagbladet får referert som helt normale familier - selv om begge skal ha hatt en problematisk oppvekst. Kvinnen blir av Dagbladets kilder betegnet som spesiell.

Stor påvirkning Flere uavhengige kilder forteller at det var kvinnen som var pådriver for at de skulle reise til Syria.

Dagbladet fikk for en måned siden bekreftet at mannen fikk våpentrening i Syria, og at han kriget med terroristene i IS.

Kvinnen fra Verdal skal ikke delta i direkte kamper, men gjør andre oppgaver for terrorgruppa.

PST ønsker ikke kommentere denne saken overfor Dagbladet.

Hele Norges coronakart