Etsende væske rant ut på vei

15.000 liter med etsende jernklorid rant ut av en tankbil da hengeren veltet i en rundkjøring på riksvei 118 i Rygge i Østfold mandag ettermiddag. Veien måtte stenges som følge av ulykken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var like etter klokken 14 at ulykken skjedde.

– Hengeren på en tankbil veltet i en rundkjøring. Det var 15.000 liter jernklorid, som til en viss grad er etsende, i tankbilen og dette lekket ut, forteller operasjonsleder Martin Nygårdsmoen i Østfold politidistrikt til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han opplyser at det ikke er stor fare knyttet til den etsende væsken som lekket ut, men at veien måtte stenges på grunn av det omfattende opprydningsarbeidet.

– Det legges på kalk for å nøytralisere ph-verdien i væsken. Det er 47 tonn kalk som legges ut og dette vil ta tid, sier Nygårdsmoen.

Ved 17-tiden mandag gjensto det fortsatt mye arbeid og politiet regner med at veien vil forbli stengt i ytterligere mange timer.

Trafikken dirigeres til nye E6 og lokale veier i området.

Ingen personer ble skadet i forbindelse med ulykken. (ANB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer