Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ett år etter han fikk fire milliarder av Google letter den eksentriske gründeren på sløret

Har holdt seg under radaren, men er snart klare til å masseprodusere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Se for deg en liten selvforsynt datamaskin inspirert av de siste oppdagelsene innen øyekirurgi.

Liten, komfortabel og diskre nok til å bruke offentlig uten å rødme, men som samtidig sender lyssignaler rett på øyet, og dermed gjør smarte digitale hjelpemidler overflødige.

Det er drømmen til den eksentriske gründeren Rony Abovitz. Magic Leap er ifølge hans siste foredrag i ferd med og masseproduseres.

Under Wall Street Journals globale teknologikonferanse tirsdag fortalte Abovitz mer om hva verden kan vente seg fremover.

Se videoen øverst i saken.

- Vi forbedreder oss nå til å bygge millioner av dingser, men er foreløpig ikke klare til å annonsere når vi sender de ut. Uansett, er det et signal om at vi ikke er langt unna, avslørte en kryptisk Abovitz.

Google satser Magic Leap holder nå til en nedlagt Motorola-fabrikk sør i Florida, USA der de utvikler produksjonsprosessen, skriver The Verge.

I oktober i fjor gjorde blant annet New York Times det kjent at Google hadde valgt å satse tungt i det Florida-baserte selskapet.

Sammen med andre investorer pumpet de hele 542 millioner dollar inn i teknologibabyen til grunnlegger Abovitz, men siden har verden hørt lite fra selskapet, og flere rykter enn bekreftede sannheter eksisterer om det myteomspunnede produktet.

- Verden vil ikke trenge skjermer Ifølge toneangivende teknologimedier, blir det banebrytende, og Under en Ask Me Anything-spørsmålsrunde på nettstedet Reddit forklarer den svært hemmelighetsfulle gründeren nysgjerrige teknologientusiaster mer om produktet.

- Etter den virkelige verden er lyssignal den mest naturlige måten å oppleve digitalt innhold på, og etter at vi lanserer Magic Leap vil ikke verden lenger trenge digitale skjermer, forklarer Abovitz.

GRUNNLEGGER: Rony Abovitz står bak Magic Leap som sikret seg i fjor 452 millioner dollar i investorhjelp fra blant annet Google. Nå er ikke lansering langt unna, hevder han. Foto: NTB Scanpix
GRUNNLEGGER: Rony Abovitz står bak Magic Leap som sikret seg i fjor 452 millioner dollar i investorhjelp fra blant annet Google. Nå er ikke lansering langt unna, hevder han. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han viser til hvordan apparatet skal sende bilder rett på øyets netthinne, og dermed skape detaljerte og interaktive 3D-bilder som vist i videoen i toppen av saken.

- Skitspennende - Dette ser skitspennende ut, utbryter teknologiekspert og forretningsuvikler i Knowit, Anders Brenna.

- For meg ser det ut som en variant av Microsofts Hololens, men de påstår at den ikke vil merkes og at det ikke er en brille. Da mistenker jeg umiddelbart at det er snakk om synslinser koblet til en enhet et sted på kroppen, spekulerer Brenna som sier konseptet bak teknologien allerede er i bruk.

- Vi ser førstegenerasjonen installert i både jagerfly og Boeings Dreamlinerfly, men jeg oppfatter Magic Leap som at du ikke trenger en skjerm foran deg, eller at du må flytte blikket. Signalet ligger rett på øyet, og da slipper man å se rett fram eller føle at synsfeltet er innskrenket.

Kan misbrukes Ifølge Brenna peker teknologiutviklingen mot at man flytter datamaskinen fra kontorpulten og over på kroppen.

- Det blir spennende å se hva slags tilsyn man får med disse produktene etter hvert. Man kan se for seg en minglefest på jobben der hjelpemidler skanner folk og forteller deg hvem de er før du i det hele tatt hilser på dem. Jeg er dårlig på navn, og skulle gjerne hatt hjelp, men det er klart det kan misbrukes, og man får et mer kynisk samfunn, sier han.

I SØKELYSET: Under Wall Street Journals globale teknologikonferanse tirsdag fortalte Abovitz mer om hva verden kan vente seg fremover. Han benyttet også sjansen til å vise fram klippet du kan se øverst i saken Foto: NTB Scanpix
I SØKELYSET: Under Wall Street Journals globale teknologikonferanse tirsdag fortalte Abovitz mer om hva verden kan vente seg fremover. Han benyttet også sjansen til å vise fram klippet du kan se øverst i saken Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!