Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ett år for Grønnerød

Lars Grønnerød fikk ble i ettermiddag dømt til ett års fengsel og 8000 kroner i bot for blant annet heleri, narkoforbrytelser, kjøring i rus og bedrageri. Sirkuset som var i retten forrige uke, var definitivt over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Sirkus Kirkemo» skrev Dagbladet om oppstyret i Oslo byrett da Kristin Kirkemo vitnet mot eks-samboeren sin i forrige uke. Blitzlampene var slokket og sirkuset over da Lars Grønnerød (42) kom tuslende til sal 316 klokka 15 i dag.

Verken forsvarer Steinar Wiik Sørvik eller aktor fant det nødvendig å møte opp. Kun fem journalister og Grønnerød hørte byrettsdommer Mette Hertzberg lese opp dommen.

Vil ikke kommentere

- Ett års fengsel og 8000 kroner i bot. I tillegg kommer saksomkostninger på 2000 kroner. Er dommen forstått? spurte Hertzberg.

- Ja, svarte Grønnerød mutt og ba om betenkningstid på ankespørsmålet.

Hele dommen er ubetinget, men det blir trukket fra 52 dager som han har sittet i varetekt. Aktor hadde bedt om et år og fire måneder samt 80 000 kroner i bot.

Grønnerød avsto fra å kommentere dommen til Dagbladet.no. Han ønsker ikke mer medieoppmerksomhet om sin egen person og mener det har vært nok oppslag om ham i norsk presse.

Stakk etter dommen

I forrige uke måtte Grønnerød svare for 96 kriminelle forhold. Han erkjente flere av disse, og i dag ble han dømt for det meste. Dommeren la særlig vekt på grovt heleri av datautstyr, mobiltelefoner og sykler - bare for å nevne noe. I tillegg ble han dømt for flere tilfeller av narkotikaoppbevaring, bruk og salg.

To ganger brukte 42-åringen vold mot politiet. Ved 11 tilfeller er han tatt for kjøring uten førerkort - og enkelte ganger i narkorus. Mest spenning knyttet deg seg til tiltalen om bedrageriforsøk mot Postbanken. Her mente dommeren at Grønnerød bevisst forsøkte å svindle til seg 80 000 kroner. Kristin Kirkemos vitneutsagn var et viktig bevis mot ham.

Dommeren dømte strengere fordi trippeldrapssiktede Grønnerød ble dømt for liknende forbrytelser i 1991, -94 og - 96. Etter domsavsigelsen var 42-åringen rask med å forlate salen.

MÅ DØMME STRENGT: - Allmennpreventive hensyn gjør at retten må reagere strengt, sier byrettsdommer Mette Hertzberg.