Ett år gammel gutt lå 25 minutter i sjøen

Fraktet til Rikshospitalet. Tilstanden fortsatt uavklart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):  Tilstanden til barnet som falt over bord ved Søly båthavn utenfor Moss er fortsatt uavklart.

- Det er en ett år gammel gutt. Vi kan ikke si annet enn at tilstanden er fortsatt uavklart, sier informasjonsrådgiver Børge Einerem til Dagbladet.no.

Barnet ble funnet cirka 25 minutter etter at politiet ble varslet om at et barn var havnet i vannet. Barnet ble deretter fraktet til Rikshospitalet med Sea King-helikopter.

- Det vi kan si er at vi 20.25 fikk melding om at et barn var falt i vannet fra en båt. Ambulanse, helikopter og Sea King ble satt inn. Klokken 20.45 ble det meldt at en seilbåt hadde plukket opp barnet. Fem minutter senere var barnet fraktet avgårde til Rikshospitalet med luftambulanse, sier politiadvokat Torunn Omvik ved Østfold politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet prioriterer nå å ta hånd om de som var på båten som barnet falt over bord fra.

- Vi kommer ikke til å gjennomføre avhør i dag. Vi er mer opptatt av å ta hånd om de som var på båten. Alt tyder på at det var familie, sier operasjonsleder Sigrun Mørkeset til Dagbladet.no.

Alle båter i området rundt Søly båthavn fikk beskjed via nødkanal 16 om å bidra i leteaksjonen.

- Over radioen sier de at det er en båt som har mistet et barn i vannet i nærheten av Søly båthavn. Båter i nærheten blir bedt om å bidra i leteaksjonen, fortalte Dagbladets fotograf Adrian Ørn Johansen, fra en båt i nærheten av Moss.

Dagbladet.no kommer med mer.

25 MINUTTER I SJØEN: Barnet som falt over bord fra en båt ved Søly båthavn utenfor Moss, ble liggende 25 minutter i sjøen før det ble plukket opp. Foto: Kurt Pedersen/Dagbladet
25 MINUTTER I SJØEN: Barnet som falt over bord fra en båt ved Søly båthavn utenfor Moss, ble liggende 25 minutter i sjøen før det ble plukket opp. Foto: Kurt Pedersen/Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer