Ett år siden 17 år gamle Emilie ble funnet død. Dette er de ubesvarte spørsmålene

Politiet står fortsatt uten svar, ett år etter at 17-åringen ble funnet død.

(Dagbladet): For ett år siden, 24. desember 2016 ble 17 år gamle Emilie Meng funnet død i Danmark.

Meng hadde da vært savnet siden juli. Natt til søndag 10. juli i fjor var Emilie og noen venninner på byen i Korsør for å feire at de hadde fått eksamenskarakterene fra første året på Slagelse Gymnasium. Siden har ingen sett henne i live.

Emilie og to venninner tok farvel nøyaktig klokka 04.07. Emilie ville gå de fire kilometerne hjem mens de to andre tok drosje. Klokkeslettet er basert på når taksameteret ble satt i gang.

Julaften 2016 ble hun funnet av forbipasserende i en dam i nærheten av byen Borup på Sjælland. Dette er omtrent 70 kilometer fra Korsør.

Politiet var raske til å slå fast at Meng var utsatt for noe kriminelt.

Står uten gjennombrudd

- Funnet åpner for noen helt nye etterforskningsmuligheter. Vi vet nå at Emilie er funnet langt fra hjemmet sitt, og vi håper nå noen der ute kan sitte på mer relevant informasjon, uttalte politiinspektør Kim Kliver i forbindelse med funnet.

Nå, ett år etter at hun ble funnet død, står politiet fortsatt uten gjennombrudd i saken. Politiet har flere ganger bedt offentligheten om hjelp til å skaffe nye opplysninger i saken, skriver Danmarks Radio.

- Vi har dessverre ennå ikke et gjennombrudd i etterforskningen, men vi fortsetter det komplekse og tidkrevende etterforskningsarbeidet, sier politiinspektør, Kim Kliver i en pressemelding.

Seinest i oktober etterlyste politiet vitner som var i området rundt Regnemarks Bakke i Borup, om morgenen 10. juli 2016.

Etterlyste hvit bil

I sommer offentliggjorde politiet et videoopptak fra Korsør stasjon, hvor man kan se baksiden av en hvit bil, som med stor sannsynlighet er en Hyundai i30.

- Det kan være gjerningsmannen, men det kan også være noen som har hatt et ærend på Korsør stasjon. Enten tenker de at det ikke er interessant for saken, men det kan også være noen som ikke vil at andre skal vite at de var der på det tidspunktet, sier etterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen til Ekstra Bladet i den forbindelse.

Etter dette fikk politiet inn 270 tips, skriver avisa BT. Særlig ett vitne skal ha vekket politiets interesse. En kvinne kontaktet politiet og fortalte at hun hadde sett en bil og en mann som muligens kunne knyttes til Mengs forsvinning.

- Det kan være gjerningsmannen, men det kan også være en som var ute på et fullstendig lovlig ærend. Uansett hvem det måtte være, er vi veldig interessert i å få skape et fullstendig bilde av hvem som har vært i området, sier Ravn-Nilsen til avisa.

- Bilen kjører fra parkeringsplassen og rundt Korsør stasjon klokka 04.07 den 10. juli 2016, sier han til Vestsjællandske Dagblade.

- Noen må vite noe

To dager etter at Meng ble funnet død, ble det arrangert et fakkeltog i Korsør. Omtrent 2500 mennesker var med i toget, som ble avsluttet med en minnemarkering.

Det ble også holdt en minnemarkering i juli i år, på årsdagen da Meng forsvant. Hennes farmor, Lene Pedersen, var blant dem som talte under markeringen og kom da med en oppfordring til alle som kan vite noe som gjerningspersonen, skriver danske TV 2:

- Hvordan kan man leve med seg selv når man har begått en så motbydelig og forkastelig handling? Hvordan kan et rettssamfunn eksistere, når denne personen, morderen, fortsatt går fri? Vi håper at alle vil bidra med at politiet får all kunnskap om saken.

Ubesvarte spørsmål

Politiet står altså med en rekke ubesvarte spørsmål i saken og har til tider vært svært forsiktige med å dele detaljer. Politiet har enda ikke offentliggjort hva de mener er Mengs dødsårsak.

Dette må politiet finne svar på:

  • Den hvite bilen
  • Mobil-sporet
  • Hvem vet noe?
  • Dødsårsak

I et intervju med Ekstra Bladet i forbindelse med ettårsdagen, pekte Politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falster, Kim Kilvert, på erfaringer fra andre kriminalsaker der det «endelige sporet» først har kommet etter lang tid.

- Noen i gjerningsmannens nærmeste omgangskrets må vite noe. Og nå appellerer vi om at disse «noen» tar til fornuft og går til politiet.

Mobil uten strøm

Natta da Meng forsvant gikk mobilen hennes tom for strøm. Det har blant andre en venninne, som ikke var på byen, bekreftet. Hun tekstet med Emilie like før mobilen fadet ut.

Uten mobil på nett mistet politiet sitt viktigste sporingsverktøy. Uten signalene fra Mengs mobil, kan jakt på drapsmannens mobil være like vanskelig som å finne nåla i høystakken, skriver avisa Berlingske.

Om lag 20 000 telefonnumre er registrert på mange ulike basestasjoner langs den nesten 70 kilometer lange motorveien mellom Korsør og Borup i timene rundt forsvinningen.