Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ett av 30 barn i USA er hjemløse

Et rekordhøyt antall barn i USA, nær 2,5 millioner, opplevde i løpet av fjoråret å være hjemløse, ifølge en ny studie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I rapporten oppgis fattigdomsraten, som ifølge offisiell statistikk var 14,5 prosent i fjor, som en hovedårsak til at barn er hjemløse. En annen faktor er mangelen på rimelige boliger, ifølge det amerikanske forskningsinstituttet (AIR).

- Hjemløshet for barn har nådd epidemiske proporsjoner i Amerika, sier Camela DeCandia i AIR i en uttalelse.

- De lever i tilfluktsrom, naboers kjellere, biler, campingplasser og verre steder. Hjemløse barn er de mest usynlige og forsømte enkeltpersonene i vårt samfunn, sier hun videre.

De amerikanske delstatene Minnesota, Nebraska, Massachusetts, Iowa og New Jersey er de som er hardest rammet av tilfeller av bostedsløse barn.

Andre forklaringsfaktorer på hjemløsheten er etterdønningene av økonomiske nedgangstider, rasemessige forskjeller, utfordringene ved å være aleneforsørger og virkningen av traumatiske opplevelser som vold i hjemmet, ifølge rapporten.

Mens amerikanske myndigheter har gjort fremskritt når det gjelder bostedsløse militære veteraner og kronisk hjemløse personer, rettes ingen spesiell oppmerksomhet mot barn som ikke har et permanent tak over hodet, heter det videre i rapporten.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling